Underwritingprogrammet

Längd
9 dagar
Språk
Svenska
Längd
9 dagar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Programmet fokuserar på underwritingprocessen, med ett ämnesinnehåll som omfattar de viktigaste områdena för att skapa en lönsam försäkringsaffär. Du som deltagare kommer att få helhetsförståelse för försäkringsverksamheten och försäkringsportföljen ur både ett försäkringsgivar- och försäkringstagarperspektiv, där målet är att skapa en effektiv underwritingprocess.

Programmet handlar i huvudsak om risk omsatt till pris, där vi fördjupar oss i vissa viktiga moment för att utveckla ett vinnande arbetssätt gentemot dina kunder. Vissa områden behandlas problemorienterat och ger dig en ”best practice” metodik att använda i det dagliga arbetet. Innehållet kan delas upp i ämnesområdena underwriting, prissättning, kund samt riskhantering/försäkring där programinnehållet och metodiken är applicerbart på all typ av underwriting.

Syftet med programmet är att skapa förutsättningar för att förbättra din analytiska förmåga, fördjupa din ämneskompetens och höja kunskapen i hur en underwritingprocess kan se ut för att optimera dina affärsåtaganden gentemot kund. En stor del av programmets innehåll kommer att utgå ifrån och problematisera kring olika utmaningar.

Pris:

74 000 SEK (exklusive moms)

Målgrupp

Programmet passar alla som arbetar i försäkringsbranschen eller på annat sätt arbetar med industriella eller kommersiella risker; underwriter, risk manager, skadechef, produktutvecklare, säljare, förmedlare, captiveansvarig, analytiker, riskingenjör eller har motsvarande behov.

Kursinnehåll

  • Värdet med försäkring
  • Riskselektion
  • Skadehistorik
  • Prissättning
  • Produktutveckling
  • Tariffer

Mm

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Underwritingprogrammet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL)
Sveavägen 65 (Box 45180)
104 30 Stockholm

Vässa dina specialistkunskaper hos försäkringsbranschens mest erfarna och självklara utbildningspartner

IFU är Sveriges ledande leverantör av utbildning för yrkesverksamma inom försäkring, finans, compliance och risk management. Hos oss kan du gå allt från mer omfattande diplomeringsprogram och kortare specialistutbildningar samt även e-learningmoduler. Vi erbjuder både öppna program och anpassade lösningar...

Läs mer om IFU (En del av SSE Executive Education, tidigare IFL) och visa alla utbildningar.

Highlights