Utbildning i lönsammare friskvård

Health Competence - Sveriges Hälsoportal, Distans (+1 orter)
Längd
3-4 timmar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
3-4 timmar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utbildning i lönsammare friskvård

Denna utbildning ger er samlad kunskap om kopplingen mellan psykologi och ekonomi relaterat till friskvård. Max 50 deltagare per tillfälle.

Hur kan effektiv friskvård öka företagets lönsamhet? Och hur motiverar ni alla till att vilja vara med? Möt hälsoexperterna Anders Johrén och Karin Weman som ger er samlad kunskap och förståelse för kopplingen mellan motivationspsykologi och hälsoekonomi.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Löpande kursstarter

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen rekommenderas för ledningsgrupper, chefer, ledare, HR och hälsoinspiratörer. Vi föreslår att inleda er hälsosatsning med denna utbildning för att skapa en genomsyrande samsyn i ledningsgrupp och organisation.

Upplägg

Så fungerar det

Utbildningen i lönsammare friskvård inleds med två digitala föreläsningar som ses i förberedande syfte. Välj mellan att köra utbildningen online (ca 3 tim) eller med Health Competence på plats (ca 4 tim). Experterna medverkar vanligtvis online, men kan också medverka på plats vid efterfrågan.

Program

  • Fakta om ohälsan i Sverige och vikten av effektiva friskvårdssatsningar på företag

  • Livewebinar med Anders Johrén om hälsoekonomi och resonemang kring ekonomiska argument

  • Paus och reflektionsstund

  • Livewebinar med Karin Weman om motivation och hur man kan få fler att vara med, samt diskussion om företagets specifika utmaningar

  • Diskussion, övriga frågor, sammanfattning och dokumentation

Kursledare

Karin Weman

Universitetslektor och fil. dr. i psykologi. Karin Weman disputerade 2016 med sin avhandling "You don’t have to love it" som handlar om digitala stödverktyg för motivation till motion. Hon har även drivit olika forskningsprojekt i samverkan med näringsliv och offentlig sektor, där drivkrafterna bakom träning, fysisk aktivitet och andra hälsobeteenden har studerats. Karin har även författat kurslitteratur, b.la. Motivation inom träning, hälsa och idrott. Hon är en regelbundet anlitad föreläsare bland företag och organisationer. Karin driver även företaget Motivationsdoktorn och har varumärket WemanMotivation för kvalitetssäkring av digitala stödtjänster för hälsobeteenden.

Anders Johrén

Anders är civilekonom som föreläser och lär ut om ekonomiska argument kring personal. Detta innefattar allt från arbetsmiljö, rekrytering, kompetensutveckling till jämställdhet och hälsa & friskvård. Han arbetar även som konsult, föreläsare, utredare och är medförfattare till ett flertal böcker inom ämnet, bland annat: ”Hälsosammare livsstil, bättre ekonomi”, ”Boken om personalekonomi”, ”Boken om Nyckeltal” och ”Personalekonomi idag”.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning i lönsammare friskvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights