Visa utbildning.se som: Mobil

Certifiering i team- & personprofilen FokusProfilen – Företagsanpassad

Garuda
Kort om utbildningen
Anpassad
Nästa tillfälle: Kontakta oss! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Beskrivning av: Certifiering i team- & personprofilen FokusProfilen – Företagsanpassad

fokusprofilen

Certifiering i team- & personprofilen FokusProfilen

Genom att certifiera dig i FokusProfilen får du möjlighet att använda ett analysverktyg som hjälper dig att kvalitetssäkra olika HR-aktiviteter inom t.ex. coachning, medarbetarsamtal, karriärplanering, konflikthantering och teamutveckling.

Utgångspunkten för FokusProfilen är att alla avdelningar i en organisation ska ha medarbetare som tillsammans representerar fyra olika fokusområden för att fungera optimalt. De fyra fokusområdena är Integratorfokus, Utvecklarfokus, Grundarfokus och Resultatfokus.

Det är inte möjligt för en medarbetare att fokusera på samtliga områden på en gång. Vi har alla olika styrkor som vi föredrar att använda oss av när vi tar oss an uppgifter och när vi samarbetar med andra. Därför är det viktigt att känna till vilka styrkor och eventuella utmaningar som olika team har om vi vill skapa så bra helhetsresultat som möjligt. Detta gäller i alla sorters team, från ledningsgrupper och HR-avdelningar till olika specialist- och medarbetargrupper.

Med FokusProfilen har du möjlighet att se vad en kandidat eller medarbetare föredrar att fokusera på, och vilken typ av uppgifter hen trivs bäst med. Det ger underlag för en konstruktiv dialog kring ansvar, motivation, utmaningar och utveckling – oavsett om samtalet syftar till att rekrytera, introducera eller utveckla. Målet är alltid att skapa större självinsikt, trivsel och framgång i arbetet.

Innehåll

  • Garudas "huvud-hjärta-ben" -modell
  • Etiska riktlinjer för testanvändning
  • Profilens uppbyggnad, bakomliggande teori och metod
  • Tolkning av personprofiler
  • Återkopplingsprocessen
  • FokusProfilens sju moduler i teori och praktik
  • Hantering av programvara

Om FokusProfilen

Ett verktyg – sju moduler – obegränsade möjligheter

FokusProfilen är ett multifunktionellt HR-verktyg som inte bara ger dig sju olika sorters person- och teamprofiler, utan även en konkret samtalsmodell att applicera på en mängd utvecklingsprocesser såsom coachning, 360-graderssamtal, medarbetarsamtal, karriärplanering och konflikthantering. FokusProfilen är webbaserad och profilen finns att tillgå på 16 olika språk.

Beroende på behov, drivkrafter och intressen fokuserar individer sin tid och energi på olika saker. Utifrån FokusProfilens fyrfältsmodell får du en konkret och tydlig utgångspunkt för diskussioner kring var såväl enskilda individer som team har sitt fokusområde.

PersonProfil
- Individens egen upplevelse av sitt fokusområde

SpegelProfil
- Kollegors, chefers och medarbetares upplevelse av personen

UtvecklingsProfil
- Chefens önskemål om hur individen bör utveckla sig

KravProfil
- Vilka krav som finns i arbetet

DrömjobbsProfil
- Hur individen önskar att han/hon skulle kunna fokusera i arbetet

TeamProfil
- Vilka krav som ställs på teamet (vilka uppgifter ska lösas)

GruppProfil
- Hur teamets samlade profiler ser ut

Sagt om utbildningen i FokusProfilen:

Från första kontakten med Garuda har jag en klar bild av företaget som professionellt, inspirerande och mycket tillmötesgående. Certifieringsutbildningen är pedagogisk och knyter an till verkligheten på ett levande och engagerande sätt som leder till många insikter. Allt serverat med glädje!

Marianne Ydremo
ICF ACC Coach
MY Coaching

Jag har jobbat med ett antal olika personlighetsanalyser, men tycker att Garudas profiler är de som ger mest - både för mig som användare och för den som analyseras. Profilerna är också mångsidiga, eftersom de lämpar sig både för rekrytering och personlighetsutveckling.

Lars-Erik Fridolfsson
HR Manager
IKEA Trading North Europe

FokusProfilen är en perfekt dörröppnare som hjälper mig att coacha grupper och individer mot ökad motivation och lönsamhet.

Annette Scheér
Crosskeys AB

Upplägg

Under utbildningen varvas teori med konkreta exempel och praktiska övningar anpassat till deltagarnas förkunskaper och behov.

Målgrupp

Utbildningen i FokusProfilen vänder sig till dig som behöver ett konkret och pedagogiskt samtalsverktyg för olika typer av HR-processer.

 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifiering i team- & personprofilen FokusProfilen – Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Garuda

Garuda

Genom Garudas utbildningsprogram kan du optimera Human Resource-arbetet i din organisation. Vi ger dig den kunskap och kompetens som behövs för att skapa långsiktig framgång. Garudas analysverktyg utgör ovärderliga redskap i urvals- och utvecklingsprocesser. I våra certifieringsutbildningar lär du dig...


Läs mer om Garuda och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Garuda

Garuda

Tegelgårdsgatan 3
211 33 MALMÖ

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Certifiering i team- & personprofilen FokusProfilen – Företagsanpassad!