Kursbeskrivning
Den här kursen riktar sig till dig som arbetar med livsmedel på olika sätt och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper. Kursen ger en bred och fördjupad kunskap inom området matsäkerhet. Du får även kunskap om hur ett egenkontrollprogram fungerar och vad HACCP innebär. Då kursen är webbaserad väljer du själv när och i vilken takt du vill studera och du har tillgång till kursmaterialet i 3 månader.
Kursen passar även er som ska certifiera er.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
Den här kursen vänder sig till både dig som är ny och dig som vill repetera dina kunskaper inom området Matsäkerhet.
Kursinnehåll
Mikrobiologiska risker– vi lär oss om smittspridning, förutsättningar för tillväxt och
de vanligaste mikroorganismerna.
Allergi och specialkost– vad allergi är, vilka riskerna är och hur man undviker att orsaka allergiska reaktioner. Vi går även igenom EU:s allergenlista.
Personlig hygien– betydelsen av god hygien vid hantering av livsmedel.
Matförgiftningar– orsaker, konsekvenser, omfattning, kostnader och hur man förebygger.
Egenkontroll– hur man jobbar med kontrollprogram, HACCP och verksamhetsstyrning.
Lagstiftning– uppbyggnaden av regelverket och myndigheternas roll.
Hantering– vad man ska tänka på vid hantering av livsmedel för att maten ska vara säker.
Rengöring– hur man rengör livsmedelslokaler och utrustning på ett effektivt och säkert sätt.
Kursledare
Carin Tilliander
Examen, diplom m.m.
Kursen avslutas med skriftligt prov. Efter godkänt prov erhåller varje deltagare ett diplom.
Intresseanmälan
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...