Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomistyrning

Xpectum AB
Kort om utbildningen
Egen takt
5 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Fri start. Börja när du beställer. - Distans
Öppen utbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Ekonomistyrning - distanskurs

Ekonomisk styrning handlar om att översätta företagets strategier, handlingsplaner och ekonomiska mål till konkreta och mätbara budgetar. Det kan t ex handla om att man vill uppnå en viss vinst, en kapitalomsättnings- hastighet eller en viss räntabilitet på ett insatt kapital. Det är viktigt att skapa rutiner för att nå dessa mål.I kursen ges du tillfälle att gå igenom ett antal viktiga redskap för ekonomisk styrning. Kunskaperna ger dig förutsättningar att skaffa bättre underlag för beslutsfattande i ekonomiska frågor samt att följa upp och planera en verksamhet. Kalkylering är en del av ekonomistyrningen. Kalkyler används för att beräkna kostnader ochanvändas som beslutsunderlag. Kalkyler kan bl a användas för prissättning, val mellan produkter, kunder och investeringar och för uppföljning av fattade beslut. Du går igenom förutsättningarna för prissättning av varor och tjänster, kapitalbehov och betalningsförmåga för kommande perioder samt värdering av olika finansieringsalternativ. Kursen har en praktisk inriktning och innehåller därför olika sorters övningar.

Upplägg

Kursen är datorstödd där teorin presenteras med ljud, bild och video. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt och att göra lärandet effektivt. Teorin blandas med interaktiva övningar. Kursen sker med hjälp av Internet, interaktivt kursmaterial, faktabok och övningshäfte. Kursen är helt på distans och studietakten är fri dvs du läser i egen takt och på den tidpunkt som passar dig.

Målgrupp

 • Personer i företag och offentlig förvaltning med ekonomiskt ansvar som vill höja sin kunskapsnivå.
 • Ekonomer och ekonomiassistenter i företag som vill utvecklas för att ta sig an kvalificerade controlleruppgifter.
 • Ekonomer, ekonomiassistenter och handläggare i offentlig förvaltning som vill öka användandet av kalkyler och budgetar som beslutsunderlag och styrinstrument.
 • Övriga som vill skaffa sig kunskaper inom kvalificerad ekonomisk stryrning.

Innehåll:

Ekonomistyrningekonomistyrning

 • Produktkalkylering
 • Investeringskalkylering
 • Finansiering
 • Budgetering
 • Internredovisning
 • Praktiska övningar

Studieomfattning

5-7 dagars heltidsstudier. Du bestämmer själv i vilken takt du vill studera.

Förkunskaper

Vi rekommenderar gymnasieutbildning eller motsvarande utbildningsnivå alternativt kunskaper om ekonomisk verksamhet förvärvade på annat sätt. Det är inget krav.

Stödfunktioner:

Handledning

Under hela utbildningen har du stöd av en personlig handledare.

Media:

Allt material ingår

 • Egen studiesida
 • Interaktivt material via internet
 • Fakta- och övningshäften som .pdf

Video

Upplägg

Distansstudier som börjar max en vecka efter att kursanmälan är gjord. Ett utbildningspaket skickas till dig med kurslitteratur och studieanvisningar. Du erhåller login till din studiesida där du bland annat kommunicerar med din handledare. Tillsammans med din handledare lägger du upp en individuell studieplan som passar just dig. 

Investering

5 900 SEK exkl. moms.

Examen, diplom m.m.

Inlämningsuppgift

I kursen ingår en obligatorisk inlämningsuppgift. Uppgiften bedöms av din personliga handledare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomistyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

M Forsberg
(4)
Lätt att förstå och följa med. Grundlig genomgång av grunderna. Man kunde hoppa mellan olika avsnitt och repetera de olika avsnitten. Frågorna på slutet av varje avsnitt var bra och heltäckande. Kul med Jeopardy!

Xpectum AB

Xpectum AB

xpectum

xpectum erbjuder distanskurser inom ekonomi, juridik, data och personlig utveckling. xpectum har mer än 20 års erfarenhet av distansutbildningar och vår styrka är att vi erbjuder distanskurser med personlig handledning där professionella handledare ger full support. Ett interaktivt studiematerial med...


Läs mer om Xpectum AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Xpectum AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 53 recensioner.
Alla recensioner för arrangören