Ekonomistyrning - finansiella samband och nyckeltal för chefer

Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Video

Kursbeskrivning

Ekonomistyrning - finansiella samband och nyckeltal för chefer

Programmet syftar till att på ett pedagogiskt sätt förklara de finansiella rapporter och nyckeltal som används inom affärslivet idag. Teori varvas med konkreta exempel från olika bolag och händelser. Du utvecklar dina kunskaper på två nivåer för att också bättre förstå hur beslut påverkar verksamhetens ekonomi och resultat.

Dels från ett makroekonomiskt tänkande, där verksamheten analyseras med ett strategiskt perspektiv kring hur olika resurser används och utvecklas och dels baseras på ett företagsekonomiskt ramverk där förståelse skapas för hur olika beslut påverkar de grundläggande ekonomiska sambanden såsom lönsamhet, kassaflöde och finansiell balans.

Målgrupp

Personal på ledande positioner med direkt eller indirekt ansvar över verksamhetens ekonomi och resultat. Programmet är branschoberoende.

Upplägg

SCHEMA DAG 1 och 2
Från övergripande ekonomiska samband till att förstå och utveckla ett företags lönsamhet

  • Det ekonomiska systemet - hur ett företags ekonomi utvecklas över tid
  • Företagens roll i det ekonomiska systemet – möjliga strategiska vägval
  • Grundläggande finansiella samband - resultat, kassaflöde och finansiell balans
  • Att läsa en årsredovisning och hur man beräknar och använder finansiella nyckeltal för lönsamhet och bedömer det ekonomiska tillståndet i ett företag
  • Användning av finansiella ekonomistyrningsmodeller för att skapa lokal medvetenhet om vad som driver resultat och lönsamhet

Tid & plats

18-19 april, 2024 – på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Investering

Pris: 16 900 kr (exkl. moms)

Kursledare

Föreläsare: Johan Åkesson

Johan Åkesson är ekonomie licentiat i företagsekonomi med 25 års erfarenhet som föreläsare och som managementkonsult. Han är specialist på ledning och ekonomistyrning. Johan utsågs så sent som 2018 till Årets Lärare av studenterna på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Johan är också sedan flera år en högt uppskattad föreläsare på ledarprogram för organisationer som Volvo Cars, SKF, IKEA, Investment AB Latour, Capio, VGR och Göteborgs stad, samt från 2019 på Executive MBA- programmet (60 hp) vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, där han ansvarar för kursen i Management Accounting.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomistyrning - finansiella samband och nyckeltal för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education
Box 609
405 30 Göteborg

GU Executive Education - a part of The School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg - delivers an Executive MBA programme with a global focus, and custom programmes for the private and public sectors. Deliveries take...

Läs mer om Handelshögskolan vid Göteborgs universitet - GU Executive Education och visa alla utbildningar.

Highlights