Ekonomistyrning

Längd
8 kvällar
Pris
18 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
8 kvällar
Pris
18 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Ekonomistyrning

Goda kunskaper i ekonomistyrning är viktigt för de flesta typer av beslut inom företag och organisationer. Utbildningen Ekonomistyrning lär dig grundläggande tankesätt och logik för att kunna fatta rätt produktions- och investeringbeslut i din verksamhet. Du får stöd i frågor kring kostnader, prissättning och volymer.

Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att skapa fördelar för din verksamhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

HT 2024

 • Öppen utbildning
 • Lund
 • Svenska

Innehåll

 • Ekonomistyrning ur ett management- och beslutsperspektiv
 • Introduktion till kostnadsbegrepp
 • Produktkalkylering
 • Självkostnadskalkyler
 • Bidragskalkylering
 • Budgetering
 • Investeringskalkylering
 • Uppsummering
 • Examination

Föreläsare

Programteamet

Ekonomistyrning leds av Johan Dergård, lärare och forskare i redovisning och finans på Ekonomihögskolan i Lund med inriktning på affärsstyrning, budgetering och redovisning. Johan är verksam inom EFL:s utbildningar Ekonomistyrning, EFL Affärsstyrning, Affärskunskap, samt företagsanpassade program.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Ekonomistyrning möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Målgrupp

För dig som vill kombinera yrkesarbete med studier i ekonomistyrning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig dess grunder och logik.

Upplägg

Ekonomistyrning omfattar 8 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka (vanligtvis kl. 17.30 – ca 21.30) med föreläsningar / workshops / grupparbeten.

Ekonomistyrning kan du tillgodoräkna inom utbildningarnaDiplomerad ControllerochDiplomerad Marknadsekonom.

Investering

18 600 kr per termin

16 800kr för medlemmar i EFL:s företagsnätverk.
Priser exkl. moms och litteraturkostnader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomistyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights