Totalförsvar och civil beredskap

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
3 timmar
Pris
4 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3 timmar
Pris
4 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
26 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 4 500 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Totalförsvar och civil beredskap

Totalförsvar och civil beredskap – Regelverk och ansvar

De senaste åren har den svenska totalförsvarsplaneringen återupptagits, vilket har ökat intresset för begrepp såsom totalförsvar, höjd beredskap, allmän tjänsteplikt och samhällsviktig verksamhet.

Målet med kursen är att ge en ökad förståelse för ovan nämnda begrepp och vilka krav som ställs på både statliga, kommunala och privata aktörer såväl inför som under höjd beredskap och krig.

Kursen tar upp centrala frågor såsom vad är krig och krigsfara, vad innebär höjd beredskap, vilken verksamhet är att betrakta som samhällsviktig, vilka uppgifter och ansvarsområden har aktörerna i det civila försvaret, vad innebär det att bygga en krigsorganisation samt hur och när används allmän tjänsteplikt och civilplikt. 

Slutligen innehåller kursen en reflektion kring vad det egentligen är vi ska försvara, hur det säkerhetspolitiska hotet ser ut och den svenska försvarspolitiska inriktningen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

För dig som arbetar som jurist, beslutsfattare, chef eller annan nyckelperson med uppgifter inom och ansvar för totalförsvarsplaneringen vid exempelvis centrala myndigheter, länsstyrelser, och i näringslivet.

Föreläsare

Kristian Agneklev är jurist och chef för Totalförsvarsenheten vid Åklagarmyndigheten. Han har tidigare tjänstgjort bl.a. som kammaråklagare, chefsåklagare och IT-utvecklingschef vid Åklagarmyndigheten.

Ylva Öhrström är jurist och beredskapsspecialist med inriktning mot totalförsvarslagstiftning, organisatorisk planering inför höjd beredskap och skärningspunkterna mellan civilt och militärt försvar. Hon har tidigare tjänstgjort bla som försvarsjurist vid Försvarsmaktens högkvarter, som kammaråklagare vid Borås åklagarkammare och som projektledare vid Undef – FN:s demokratifond.

Plats

Funckens gränd 1, Gamla stan, Stockholm.

Investering

I kursavgiften ingår fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Totalförsvar och civil beredskap , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights