Informationssäkerhet – juridiken och det praktiska arbetet med compliance

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning



Välkommen till en ny praktisk kurs i informationssäkerhet – juridik och compliance. Föreläsare är advokat Agne Lindberg, en av Sverige ledande experter inom IT-rätt.

Informationssäkerhet är idag på ledningsbord i alla verksamheter. Beroendet av IT och information ökar samtidigt som hoten ökar. Vi läser dagligen om olika IT-attacker. Detta föranleder också en mängd lagstiftningsinitiativ och det finns redan en mängd regelverk som avser informationssäkerhet, ofta EU-baserade. Vidare är ytterligare lagstiftning på gång.

Kursen kommer att ge en insyn över det regelverk som finns, bland annat den nya NIS-lagen som förväntas träda ikraft 2024 och som reglerar säkerhet för IT-system och nätverk. Men även GDPR, säkerhetsskydd och regler kring säkra it lösningar, t ex cybersäkerhetsförordningen samt AI-förordningen kommer att gås igenom vad avser informationssäkerhet.

Kursen kommer även att beröra vissa bransschspecifika krav – t ex DORA för den finansiella sektorn. Därutöver ger kursen en praktisk inblick i hur man bör arbeta informationssäkerhet som en del av internkontroll och hur man hanterar informationssäkerhet gentemot sina leverantörer – s k supply chain.

Som kursdeltagare får du kunskap om:

  • Information om den rättsliga kartan – bl a NIS 2, GDPR, cybersäkerhetsförordningen, AI-förordningen och annan lagstiftning som reglerar informationssäkerhet
  • Praktiska råd hur man tar fram och implementerar policies för IT och informationssäkerhet. Exempel på konkreta formuleringar.
  • Hur arbetar man praktiskt med informationssäkerhet. Vilka standardiserade processer och möjligheter till certifieringar finns?
  • Hur hanteras informationssäkerhet i IT-avtal – säkerställande av ”supply chain”. Tips på hur en genomgång av avtal ska göras.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

25 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

25 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Informationssäkerhet – juridiken och det praktiska arbetet med compliance, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights