Bodelningsprocessen II

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
3,5 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3,5 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 5 500 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Bodelningsprocessen II

Bodelningsprocessen II – Bodelningsförrättare och klander i domstol

Bodelningsprocessen II riktar sig till jurister som precis har börjat arbeta med ekonomisk familjerätt eller vill uppdatera sina befintliga kunskaper. Deltagaren får en grundläggande genomgång av hur processen inför bodelningsförrättare ska föras. Kursen tar även upp hur man som ombud ska lägga upp sin talan hos bodelningsförrättaren, tingsrätten (klander), hovrätten och Högsta domstolen. Slutligen behandlas frågor om verkställighet av bodelningen.

Syftet med kursen är att deltagarna ska få en djupare förståelse för hur processen inför bodelningsförrättare kan föras. Kursen kommer särskilt ta upp hur man som ombud bör utforma sin talan för att nå framgång med sin huvudmans uppfattning. Och hur man som ombud på ett metodiskt sätt kan få  Bodelningsförrättaren att förstå och pröva talan utifrån den bakomliggande strategin.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Jurister och advokater precis har börjat arbeta med eller vill förnya sina kunskaper inom familjerätt.

Föreläsare

Gustaf Schüldt är advokat och specialiserad inom ekonomisk familjerätt. Gustaf arbetar främst med uppdrag som bodelningsförrättare och boutredningsman men även som ombud i bodelningar, arvskiften och tvister i domstol. Parallellt med advokatverksamheten har Gustaf uppdrag som gästlärare på grundkursen i familjerätt och specialkursen i bodelning & arvskifte samt successionsrätt vid Stockholms universitet. Gustaf anlitas även som föreläsare vid utbildningsinstitut.

Marika Levin är advokat och specialiserad inom ekonomisk familjerätt. Marika arbetar sedan 7 år på Lindskog Malmström Advokatbyrå och hon arbetar främst med uppdrag som bodelningsförrättare och boutredningsman men även som ombud i bodelningar, arvskiften och tvister i domstol. Marika har även en bakgrund i domstol och bank. Parallellt med advokatverksamheten har Marika uppdrag som gästlärare på grundkursen i familjerätt och specialkursen i bodelning & arvskifte vid Stockholms universitet. Marika anlitas även som föreläsare vid utbildningsinstitut.

Plats

Funckens gränd 1, Gamla stan, Stockholm.

Investering

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Examen, diplom m.m.

I kursavgiften ingår kursmaterial, fika och dryck. Moms tillkommer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bodelningsprocessen II , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights