Bodelningsförrättaruppdraget och boutredningsmannauppdraget i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Under denna utbildning kommer vi att dyka djupt in i de centrala frågorna och belysa de praktiska aspekterna kring bodelningsförrättaruppdraget och boutredningsmannauppdraget. Föreläsare är Marie Wessel som är en av Sveriges främsta advokater inom familjerätt och försäkringsrätt. 

Kursen kommer att behandla praktiska frågor avseende bodelningsförrättarens uppdrag såsom hanteringsfrågor, till exempel sammanträde, protokoll, parter, värdering av egendom och behörighetsfrågor, till exempel äganderätter, skuldavräkning samt förlikning och beslut (delbeslut).

Kursen kommer vidare ta upp praktiska frågor avseende boutredningsmannens uppdrag såsom handläggningsfrågor (bouppteckning, möten, utredningsfrågor, protokoll, handlingsplan, värdering av egendomsfrågor, delgivning av testamente, förskottsutbetalningar, försäljning av egendom, verkställighet av legatföreskrifter), behörighet och befogenhet gentemot dödsbodelägare och tredje man, själva arvsskiftet, redovisningsskyldigheten och skadeståndsskyldigheten.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

12 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

12 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Bodelningsförrättaruppdraget och boutredningsmannauppdraget i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights