Arvskiftesprocessen I

Fakultetskurser, i Stockholm
Längd
3,5 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
3,5 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 5 500 SEK exkl. moms / person

Beskrivning av: Arvskiftesprocessen I

Arvskiftesprocessen I – Bouppteckning och boutredning

Arvskiftesprocessen riktar sig till jurister som precis har börjat arbeta med ekonomisk familjerätt eller vill uppdatera sina befintliga kunskaper. Under kursen ger vi en handfast genomgång av hur en boutredning går till, från dödsfall till ansökan om boutredningsman. 

Syftet med kursen är att deltagarna ska lära sig hur man som ombud ska hantera frågor om bouppteckning, förvaltning av dödsbo och delgivning av testamente. Kursen kommer särskilt att handla om boutredning och en genomgång av de grundläggande principerna kommer att göras. Även frågor om särskild talan i domstol (såsom 7 kap. 4 § ärvdabalken) och ansökan om boutredningsman kommer att diskuteras.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

27 november, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Målgrupp

Jurister och advokater precis har börjat arbeta med eller vill förnya sina kunskaper inom familjerätt.

Föreläsare

Gustaf Schüldt är advokat och specialiserad inom ekonomisk familjerätt. Gustaf arbetar främst med uppdrag som bodelningsförrättare och boutredningsman men även som ombud i bodelningar, arvskiften och tvister i domstol. Parallellt med advokatverksamheten har Gustaf uppdrag som gästlärare på grundkursen i familjerätt och specialkursen i bodelning & arvskifte samt successionsrätt vid Stockholms universitet. Gustaf anlitas även som föreläsare vid utbildningsinstitut.

Marika Levin är advokat och specialiserad inom ekonomisk familjerätt. Marika arbetar sedan 7 år på Lindskog Malmström Advokatbyrå och hon arbetar främst med uppdrag som bodelningsförrättare och boutredningsman men även som ombud i bodelningar, arvskiften och tvister i domstol. Marika har även en bakgrund i domstol och bank. Parallellt med advokatverksamheten har Marika uppdrag som gästlärare på grundkursen i familjerätt och specialkursen i bodelning & arvskifte vid Stockholms universitet. Marika anlitas även som föreläsare vid utbildningsinstitut.

Plats

Funckens gränd 1, Gamla stan, Stockholm.

Investering

I kursavgiften ingår kursmaterial, fika och dryck. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan inom samma företag/organisation.
Våra kurser följer det som framgår av Advokatsamfundets riktlinjer 2.1 för professionell vidareutbildning.
Kursintyg erhålls efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arvskiftesprocessen I , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Fakultetskurser
Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...

Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Highlights