PLC Fortsättning | Webbkurs

FA-Kurs, Distans
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

2 DAGAR LÄRARLEDD FORTSÄTTNINGSKURS ONLINE


Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som genomfört vår Grundkurs i PLC* och nu är i behov av fördjupande kunskaper om hur PLC-system fungerar och hur dessa samordnas med andra delar i en automatiserad funktion.

Under kursen kommer du ges gott om tid och hjälp till att träna på det du har lärt dig under grundkursen och du kommer också ges gott om tid till support och repetitioner för denna fortsättningsdel. Genom vår delade Webdisc så har du också material digitalt att gå tillbaka och repetera på egen hand.

Vidare så utvidgas dina kunskaper om PLC i denna fortsättningskurs genom demonstrationer och genomgångar inom industriell kommunikation, HMI:er samt på förhand prioriterade och utvalda intresseområden.

Kursen innehåller både för- och efterstudier. Syftet med detta är att du ska få ut så ännu mer av kursen som möjligt.

SOM FÖRSTUDIER ges du innan kursstart en inloggning till vår webbdisk där det finns programvaror, material, videoklipp och övningar. Detta förstudiearbete sker i din egen takt. Syftet är att du ska ta till dig kursen bättre.

SOM EFTERSTUDIER ges du möjlighet att använda webbdisken Där laddar vi upp de övningar och exempel som skett under kursen så att du i din egen takt kan repetera materialet för framtida behov.

*Om du är osäker på om du behöver genomföra vår grundkurs eller redan besitter tillräckliga kunskaper inför fortsättningskursen så vänligen se över kursinnehållet i vår grundkurs och gör ett självskattningstest baserat på de delar som ingår i grundkursen. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning i frågan.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Målgrupp

Denna fortsättningskurs vänder sig till dig som redan genomfört vår Grundkurs i PLC* samt till dig som av yrkeserfarenhet redan besitter grundkunskap i ämnet och nu behöver fördjupande kunskap om hur PLC-system fungerar och programmeras.

Typiska yrkesgrupper som berörs är operatörer, elektriker, konstruktörer, underhållspersonal, produktionstekniker och produktionschefer med flera med behov av fördjupade kunskaper i PLC-teknik och automation.

Kursinnehåll

Del av kursinnehåll


Repetition samt områden för hans-on övningar

  • Uppbyggnad av PLC-system, till exempel Siemens Simatic S7 med TIA-portal
  • Grundläggande förutsättningar för styrteknik
  • Konfiguration av PLC-system i programmeringsverktyg tex TIA-portal
  • Visning och övningsprojekt med hjälp av simulerade maskiner med PLC
  • Felsökningsövningar på PLC-system
  • Konfiguration av HMI:er i form av touchpaneler

Fortsatta genomgångar

  • Funktioner i SCADA-system
  • Industriell kommunikation med tex Profinet för master-slave styrning av io-enheter och andra passiva noder
  • Industriell kommunikation mellan PLC:er via tex profinet master-slave och andra mer öppna ethernetsbaserade metoder


Extra områden

  • Tillfälle ges efter gruppens behov och enligt önskemål innan kursen startas att välja valfritt breddningsområde. Exempel på områden är motorstyrningar (frekvensomriktare, servon m.m.), smarta givare (IO-link, RFID, vision etc.), robotar, IIOT med OPC UA, Nodered med flera.

Fortsatta studier

För att läsa denna fortsättningskurs behöver du besitta grundläggande kunskap om PLC motsvarande de delar som ingår i vår Grundkurs i PLC. Du kan också genomföra vår fortsättningskurs genom att ha inhämtat motsvarande kunskap genom yrkeserfarenhet etc.

Om du är osäker på om du behöver genomföra vår grundkurs så vänligen se över kursinnehållet i vår grundkurs om du har grundkunskap om samtliga av dessa delar. Du är också varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning i frågan.

Upplägg

Gällande FA-Kurs webbkurs i PLC Fortsättning

När du deltar i vår fortsättningskurs i PLC som webbkurs så tar du del av precis samma utbildningsmaterial som vid en fysisk klassrumskurs vilket vi skickar postalt till önskad adress. 

Formatet i denna webbkurs att du ges tillgång till en webdisc där allt material finns samlat för både för- och efterstudier är så pass populärt att vi numera håller kursen som digital kurs i 85 % av samtliga tillfällen de senaste två åren. 

Du har under hela kursens gång din kursledare till hands så du snabbt får svar på dina frågor och hjälp att komma vidare. Kursen innehåller samma pedagogiska övningar som klassrumsversionen av kursen.

Fördelarna med webbkurser är många – bland annat så slipper du kostnaden för resa, logi och matpaket som annars tillhör fysisk klassrumskurs.

Våra webbkurser möjliggör också ett högre deltagande i diskussioner för deltagare som har en utmaning med att tala inför en grupp tack vare våra kursers tillhörande chatt- och diskussionsfunktioner.

Priset för våra webbkurser är dessutom lägre än för våra klassrumskurser. I priset så ingår även fraktkostnad för kursmaterial samt kursintyg till önskad adress.

Varmt välkommen!

Erbjudande

Erbjudande A:

Boka grund- och fortsättningskurs samtidigt och få 1000 kr rabatt PER KURS (Tot. 2000 kr RABATT!)

Ange "PLCf2vt22" i meddelanderutan när du bokar plats.

Erbjudande B: 

Gå 4 betala för 3!

Ange "PLCfvt2143" i meddelanderutan när du bokar plats.

*Erbjudandena får och kan endast tillämpas separat och därmed inte kombineras med varandra eller några andra erbjudanden. Erbjudandena gäller fram till 30 april 2022. 

Examen, diplom m.m.

Personligt kursintyg signerat av kursansvarig delas ut efter slutförd kurs.

Kursintyg datummärks och signeras endast vid minst 80 % närvaro. Våra regler kring närvaro följer branschpraxis för respektive kurs och gäller för kursen oavsett klassrums- eller digitalt utbildningsformat.

*Kursintyg sparas intern hos FA-Kurs i 5 år från signerat datum och kan kostnadsfritt tas ut 2 gånger under denna period. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om PLC Fortsättning | Webbkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lars, Svenska Cellulosa AB SCA
16 dec 2021

Mycket bra exempel att kunna gå tillbaka till!

4/5
Hans, Svenska Cellulosa AB SCA
16 dec 2021

Suverän kurs med en engagerad och pedagogisk föreläsare!

5/5
Bengt, Transportstyrelsen
16 dec 2021

Perfekt fortsättningskurs med bra uppföljning från grundkursen och min kollega som inte gått grundkursen men har erfarenhet lärde sig också mycket under dessa 2 lärorika dagar!

FA-Kurs
Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

Aktuella och uppskattade kurser med Sveriges bästa föreläsare! 

Hos oss är du i trygga händer! Samtliga av våra föreläsare är seniora med mångårig ämnesexpertis, branscherfarenhet och god pedagogisk förmåga. När du deltar i en kurs så är det en investering där vi tar fullt ansvar över att du...

Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Highlights