Visa utbildning.se som: Mobil

Ny som chef - Chefs- och ledarskapsutbildning 100% online

Elerno Utbildning
Kort om utbildningen
Egen takt
9 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Starta idag! - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Ny som chef

Kursbeskrivning

'Ny som chef' är en komplett chefsutbildning 100% online som ger dig färdigheterna som behövs för att utveckla ett respekterat och framgångsrikt ledarskap.

Här har vi samlat allt du behöver ha koll på för att kunna leda dig själv, verksamheten, dina medarbetare och ditt team. 

Oavsett om du är ny i chefsrollen eller en erfaren ledaren behöver du i dagens snabbföränderliga arbetsliv skaffa dig kunskap och förutsättningar att fortsätta utveckla dig själv och ditt ledarskap. Utbildningen är 100% onlinebaserad och innehåller både teori och e-stimulerad praktisk träning där du får värdefulla verktyg för ditt ledarskap. Lär dig leda, motivera och kommunicera med dina medarbetare, skapa engagemang inför arbetsuppgifterna och hantera konflikter.

Från ny som chef till trygg ledare

När du är ny i chefs- eller ledarrollen möts du av nya förutsättningar, krav och utmaningar som särskiljer sig från tidigare erfarenheter. Det är ett stort kliv in i en krävande roll med många spännande tjusningar. Hur leder man medarbetare som tidigare varit arbetskollegor? Hur motiverar, involverar och delegerar man för att uppnå bästa resultat? Hur hanterar man oenigheter och konflikter? Hur får man en grupp att samverka och prestera?

För att lyckas så behöver du verktyg för att hantera din nya roll och utveckla ett framgångsrikt ledarskap. “Ny som chef” förbereder dig i din ledarroll och ger dig verktygslådan att utveckla ledarskapsfärdigheterna att driva en driva en verksamhet med god lönsamhet. Utbildning har hjälpt både nya och även mer erfarna chefer i att bli säkrare i deras roll, vilket i sin tur har visat sig ha goda resultat för hela verksamheten.

Certifierad ledarskapsutbildning online

I “Ny som chef” har vi samlat allt du behöver ha koll på i ett 10 timmars webbaserat kurspaket, motsvarande ca 8 dagar i ett traditionellt klassrum. Med denna onlineutbildning behöver du som deltagare inte tänka på rese- och boendeaspekter. Genomför utbildningen på distans när det passar dig och var du vill direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Pausa, anteckna och repetera hur mycket du vill under 12 månader. Efter avklarad utbildning får du ett certifikat som bekräftelse på din ledarkompetens.

Utbildningens mål

Målet är att förbereda dig för rollen som chef eller ledare och ge dig en bred bas inom ledarskap och chefskap. Sammanfattningsvis ska denna utbildningen leda till ökad insikt i hur du som chef kan leda dig själv, individen och teamet så att du tillsammans med dina medarbetare kan nå de mål ni satt upp. På djupet innebär det t.ex hur du som ledare eller chef sköter vardagskommunikationen med ditt team och i förlängning de unika individer som ditt team består av och hur du kan coacha och vägleda dessa. Efter genomförd utbildning är vårt mål att du:

  • Känner dig trygg i din nya roll och de förväntningar som den innebär
  • Har införskaffat värdefulla insikter om dig själv för att utveckla ett personligt ledarskap
  • Har kunskap och verktyg som utgör grunden i ett effektivt ledarskap

Inga förkunskaper krävs.

Målgrupp

För vem?

“Ny som chef” är utformad för dig som är ny som chef, för dig som ska bli chef eller för dig som har en ledande roll i annan form. Utbildningen lämpar sig även som grundläggande ledarskapsutbildning för dig som söker fördjupad kompetensutveckling inom ledarskap.

Kursinnehåll

Utbildningspaketet består av följande 4 kapitel (Klicka på namnen nedan för mer information om respektive kapitel eller kurs):

Kapitel 1 – Leda mig själv
Rollen som chef 
• Styra min tid 
Kommunikationsstilar 
• Teori och praktiska övningar

Kapitel 2 – Leda verksamheten
Mål och strategier
Kompetensprofiler
Ekonomisk grundkurs
• Lagar och regler
• Teori och praktisk övning

Kapitel 3 – Leda individen
Coachning
Feedback och återkoppling
Utvecklingssamtal
Lönesamtal
• Teori och praktisk träning i simulerade möten

Kapitel 4 – Leda teamet
Att skapa effektiva team
Effektiva möten 
Presentationsteknik 
Konflikthantering 
• Teori och praktisk träning i simulerade möten

Testa alla kapitel direkt på vår hemsida: elerno.se

Video

Upplägg

Utbildningen är uppdelad i 4 breda kapitel med delmoment, där teoretiska kunskaper kombineras med praktiska övningar i riskfria e-simulerade miljöer. Övningarna är baserade på verkliga exempel där du som kursdeltagare får träna på dina nyvunna kunskaper i praktiken genom fiktiva scenarion kopplat till exempelvis problemlösningsmetodik och effektiv kommunikation. Förutom detta innehåller kurspaketet även en virtuell coach som guidar dig under hela utbildningen.

Kursledare

20 års erfarenhet av kompetenshöjande chefsutbildning

“Ny som chef” är skapad tillsammans med spetskompetenta kursledare med ca 20 års erfarenhet inom området chef-och-ledarskap. Syftet med kursen är att ge dig kunskap som faktiskt fungerar i praktiken så att du som chef dels ska kunna nå de mål du har satt upp för dig själv, men även de mål verksamheten du leder eftersträvar!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Karin Andersson
(5)
Webbutbildningen levde upp till alla mina förväntningar och de kunskaper jag sökte efter. Det bästa var att jag kunde själv välja när jag vill utbilda mig och även nu efter jag slutfört webbutbildningen kan jag vid behov gå tillbaka och repetera innehållet. Den möjligheten har jag inte på en klassrumsutbildning. Jag rekommenderar ‘Ny Som Chef’ t...
Visa mer
Robin Säfström, Robins Hundträning
(5)
Jag tyckte det underlättade att själv kunde välja när jag skulle utbilda mig. Webbutbildningen gav mig de kunskaper som jag efterfrågade. Rekommenderar utbildningen till flera.
Arvid Löfstedt, NLS Industrirör & VVS
(5)
Vi trodde den skulle vara ytlig och en typisk internetutbildning. Men det visade sig att utbildningen verkligen gick in på djupet och vårt företag är jättenöjda med investeringen av utbildningen ‘Ny som chef’. Vi önskar att vi hade hittat detta utbildningspaket långt tidigare.

Elerno Utbildning

Om Elerno

Elerno är ett utbildningsföretag som erbjuder konkurrenskraftiga och kompetenshöjande utbildningar, både 100% digitalt/online och företagsanpassat på plats hos kunden. Tillsammans med våra pedagogiska utbildare som besitter upp till 20 års erfarenhet från diverse branscher är våra specialområden chef & ledarskap,...


Läs mer om Elerno Utbildning och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar