Stressrelaterad psykisk ohälsa

Contar, Distans
Längd
1 dag
Pris
1 440 SEK exkl. moms
Längd
1 dag
Pris
1 440 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En temadag hos Contar

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Vi bjuder in externa föreläsare med olika kunskaper och erfarenheter kring teman som är aktuella för blivande terapeuter att lära sig mer om. Våra studenter brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen.

Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Dagarna är utformade för framtida och nuvarande behandlare.

28 mars - Stressrelaterad psykisk ohälsa

Under föreläsningen får du lära dig vad stress är och hur vi påverkas av den både på kort och lång sikt. Vi går igenom varningssignaler på skadlig stress och hur de vanligaste formerna av stressrelaterad psykisk ohälsa ser ut. Vi kommer också att fördjupa oss i diagnosen utmattningssyndrom. Många kliniska exempel, främst baserade på Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kommer att ges.

Föreläsare: Giorgio Grossi

Giorgio Grossi är beteendevetare/docent i medicinsk psykologi och leg psykoterapeut med KBT-inriktning. Han har mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med stresspatienter, men även andra typer av problematik som t ex depressioner, ångesttillstånd och beroende. Han är författare till böckerna ”Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi” (VIVA, 2008), ”Vägen ur utmattningssyndrom” (Natur och Kultur, 2018; skriven med Kerstin Jeding) samt ”Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar” (Natur och Kultur 2020; skriven med Kerstin Jeding). I sitt kliniska arbete utgår han främst från Acceptance and Commitment Therapy (ACT), en av ”tredje vågens” KBT-terapier.

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Stressrelaterad psykisk ohälsa, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Deltagare
24 okt 2022

5 av 5

4/5
Deltagare
24 okt 2022

Upplevde att dagen blev bättre med tiden .( stannade ngt för länge runt resonemanget runt frihet ( vi är ju både och …) .

5/5
Deltagare
24 okt 2022

5 av 5

Contar
Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...

Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Highlights