Diplomerad Coach, hybrid (Linköping + online)

CoachCompaniet, i Linköping (+1 orter)
Längd
7 dagar
Pris
25 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2023 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
7 dagar
Pris
25 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
5 september, 2023 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 25 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Bli Diplomerad Coach

Utbildningen Diplomerad Coach är en grundläggande coachutbildning som är godkänd och kvalitetssäkrad av världens största branschorganisation för coacher och coachutbildare - ICF (International Coaching Federation).

Utbildningen baseras på ICF:s åtta kärnkompetenser för professionell coaching och ger dig alla de kunskaper och färdigheter du behöver för att arbeta som coach, oavsett om du vill använda coaching i din nuvarande yrkesroll eller göra coaching till din nya yrkeskarriär.

Kommande kursstarter

Välj mellan 5 kursstarter

5 september, 2023

 • Öppen utbildning
 • Linköping

14 november, 2023

 • Öppen utbildning
 • Linköping

24 januari, 2024

 • Öppen utbildning
 • Linköping

5 mars, 2024

 • Öppen utbildning
 • Linköping

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildningen passar dig som arbetar med, eller vill arbeta med, människor, utveckling och förändring – eller dig själv. Bland våra tidigare deltagare finns chefer, HR-specialister, projektledare, säljare och konsulter men också personliga tränare, lärare, friskvårdsterapeuter, jobbcoacher, präster och föräldrar. Eftersom detta är en grundutbildning krävs inga förkunskaper.

Kursinnehåll

 • Coachingens grunder och effekter
 • Den professionella coachingens kärnkompetenser
 • Det coachande förhållningssättet
 • Coachsamtalets olika faser
 • Skapa förtroende och tillit
 • Olika nivåer av lyssnande
 • Olika typer av kraftfulla frågor
 • Utforma mål och hållbara handlingsplaner
 • Identifiera och hantera hinder
 • Motivation och drivkrafter
 • Uppföljning och ansvarstagande
 • Att coacha grupper och team
 • Vanliga fallgropar
 • Etiska riktlinjer
 • Mycket praktisk coachträning med individuell återkoppling

Upplägg

Under sju utbildningsdagar varvas kortare teoripass med praktiska övningar där du får lära dig allt du behöver kunna för att arbeta med professionell coaching. Utöver dessa utbildningsdagar får du tillgång till vår plattform med fler teoretiska föreläsningar och instuderingsmaterial. Detta kan du studera i din egen takt och tidsåtgång för detta är ca 10 h.

Utbildningen baseras på ICF:s åtta kärnkompetenser som utgör själva kärnan bland de förmågor som en coach ska ha och uppvisa. Utöver detta får du en introduktion till NLP, motiverande samtal, mental träning och positiv psykologi och förståelse för hur du kan använda verktyg från dessa områden i rollen som coach.

Del 1 – Den coachande rollen (2 dagar, IRL)

Under de första två dagarna lägger vi grunden för ditt arbete som coach. Du får bland annat lära dig hur du bygger förtroende och lyssnar på olika nivåer, hur du lägger upp ett coachande samtal och använder ett coachande förhållningssätt.

Del 2 – Coachens verktygslåda (3 dagar, online)

Under andra delen av utbildningen fyller vi på din verktygslåda med modeller och övningar från olika discipliner inom psykologi och personlig utveckling. Du lär dig bland annat att tydliggöra mål, skapa tydliga handlingsplaner, identifiera och hantera hinder, inventera styrkor och behov, stärka motivation och identifiera drivkrafter, stärka självkänsla och förbättra relationer.

Del 3 – Att arbeta som coach (2 dagar, IRL)

Under sista delen tittar vi på hur du kan använda coaching i olika sammanhang – oavsett om du vill arbeta med coachande samtal i ditt jobb eller ta nästa steg och göra professionell coaching till en del av ditt yrkesliv. Du får lära dig att lägga upp coachsamarbeten och anpassa din coaching utifrån olika situationer och individer. Vi pratar också om hur du marknadsför dig och bygger en coachverksamhet.

Mellan kursomgångarna coachar du övningsklienter för att omsätta det du lärt dig till praktik och fördjupa ditt lärande.

Kursen ges som en hybrid där du får det bästa av två världar. 

Under de första dagarna träffas du och de andra deltagarna IRL i Linköping. Detta ger dig möjlighet att lära känna de andra i gruppen vilket brukar skapa fina relationer och en trygghet och värme som gör det lättare att lära och att våga utmana sig själv och varandra under fortsättningen av utbildningen. 

Sedan kommer vi under några dagar att ses virtuellt vilket gör det enkelt för dig att sitta var som helst och ändå delta i utbildningen. Det ger dig möjlighet att även träna på att coacha digitalt – något som blivit väldigt populärt efter pandemin. Dessutom minskar antalet resdagar för dig som reser.

Vi avslutar utbildningen med ytterligare ett par dagar IRL i Linköping för att knyta ihop lärandet, skissa upp planer för framtiden och fira tillsammans.

Den kan också genomföras på plats hos organisationer. Kontakta oss för mer information om detta.

Studietakt: Kan kombineras med heltidsarbete under förutsättning att du kan vara borta från arbetet under kursdagarna.

Tid & plats

Kursstarter hösten 2023 (Linköping + online)
September
5-6 september (IRL), 26 september, 17 oktober, 7 november, 28-29 november (IRL)
November
14-15 november (IRL), 5 december, 9 januari, 23 januari, 13-14 februari (IRL)

Kursstarter våren 2024 (Linköping + online)
Januari
24-25 januari (IRL), 15 februari, 7 mars, 27 mars, 17-18 april (IRL)
Mars
5-6 mars (IRL), 26 mars, 23 april, 14 maj, 4-5 juni (IRL)

CoachCompaniet Facebook

Kursledare

Kursansvarig och huvudutbildare är Malin Boström.Malin Boström Malin är certifierad ICF Professional Certified Coach (PCC) och ICC Coach samt licensierad mental tränare och mindfulnessinstruktör. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta med utbildningar inom coaching, ledarskap och kommunikation.

Malin har en bakgrund som pedagog och har över 1 500h erfarenhet av att coacha chefer, medarbetare och privatpersoner. Hon föreläser och har skrivit en bok om coachingprocessen.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhåller du ett diplom och kan arbeta som professionell coach. För att erhålla detta diplom ska deltagaren slutföra samtliga kursmoment.

Vill du ansöka om en internationell certifiering genom ICF ger utbildningen dig de teoretiska kunskaper som krävs för detta. Utöver utbildningen behöver du komplettera med 100 h egen praktik, 10 h mentorcoaching och ett examinationssamtal för en examinator. Detta ingår i vår coachutbildning Diplomerad Coach, ICF Level 1 och kan även köpas till separat. 

Efter avslutad utbildning blir du också en del av vårt alumninätverk där du får möjlighet att träffa andra tidigare deltagare, ta del av fortbildningsdagar och jobbmöjligheter.

Certifikat

ACC – Associate Certified Coach

ACC står för Associate Certified Coach och är den första av de tre nivåerna. Om du vill bättra på din coachkompetens kan en certifiering på ACC-nivå vara något för dig.

Läs mer om ACC – Associate Certified Coach

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Coach, hybrid (Linköping + online), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Helena Schill, kundsupportchef, Medius
17 okt 2022

Bästa utbildningen jag någonsin gått. Otroligt utvecklande och djupgående kurs där man lär sig så mycket om sig själv och får verktyg för att utveckla sina samtal.

5/5
Christopher Petersson, Projektledare, SAAB
17 okt 2022

En väldigt rolig, inspirerande och givande utbildning som alla borde gå!

5/5
Anna Kindström, rådgivare, affärsutveckling, Almi Företagspartner
17 okt 2022

En givande, intensiv och rolig utbildning med härlig och kompetent lärare som ger kunskaper och insikter om coaching. Den uppfyllde alla mina förväntningar och lite till!

CoachCompaniet

Välkommen till CoachCompaniet!

CoachCompaniet är ett utbildningsföretag som funnits sedan 2010. Vi har vårt säte i Linköping och erbjuder hybridutbildningar inom coaching. Med våra utbildningar får du det bästa av båda världar - dels gemenskapen och de personliga mötena när vi ses IRL...

Läs mer om CoachCompaniet och visa alla utbildningar.

Highlights