Riktade emissioner och närståendefrågor i börsnoterade bolag

BG Institute, i Stockholm
Längd
3,3 timmar
Längd
3,3 timmar
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning



På denna halvdagskurs går advokaterna och delägarna Anna Berntorp och Emma Norburg, specialister i aktiemarknadsrätt, företagsförvärv och bolagsrätt, på djupet i aktuella frågor rörande riktade emissioner, Leo-reglerna och närståendefrågor.


I utmanande ekonomiska tider kan bolag behöva anskaffa nytt kapital och hitta sätt att incentivera sina medarbetare eller avyttra tillgångar. Ett sätt att anskaffa kapital är genom riktade emissioner. På senare tid har det kommit nya regler på alla dessa områden. Aktiemarknadens Självregleringskommitté (ASK) utfärdade nyligen ”Regler om riktade kontantemissioner”, vilka ska tillämpas på emissioner i börsnoterade bolag som offentliggörs den 1 september 2023 eller senare. Tidigare infördes en lättnad i de s.k. Leo-reglerna i 16 kap. aktiebolagslagen, som reglerar riktade emissioner och överlåtelser av bl.a. aktier till vissa närstående, såsom styrelseledamöter och anställda. Sedan 2019 gäller även särskilda regler för transaktioner med närstående i börsnoterade bolag.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Riktade emissioner och närståendefrågor i börsnoterade bolag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights