Rehabilitering och anställning 2024 – fördjupning och nyheter

BG Institute, i Stockholm
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

En arbetstagares sjukdom och rehabilitering kan bli mycket kostsam för arbetsgivaren och därför bör man agera tidigt och förebyggande. Kraven på arbetsgivaren vid rehabilitering, arbetsanpassning och omplacering är många och höga och under kursen går vi igenom komplexa problemställningar och case.

Kursen ger dig både kunskap och konkreta verktyg för att kunna hantera uppkomna frågor på bästa sätt samt innehåller de senaste uppdateringarna på vad som händer inom det rättsliga området, såsom praxis och lagändringar.

Sjukskrivningar och ohälsa är ett utbrett problem på våra arbetsplatser och inte minst långtidssjuka i Covid-19:s spår. För arbetsgivaren kan det vara svårt att veta vilket ansvar som vilar på denne och vilket som vilar på arbetstagaren. Försäkringskassans skärpta praxis påverkar våra arbetsplatser och ”sjuknärvaron” riskerar att öka.

Det görs också ständigt förändringar i regelsystemet. Arbetsgivaren har återigen ett tydligt ansvar att upprätta en rehabiliteringsplan tidigt i sjukskrivningsprocessen. Arbetsmiljöverket har utarbetat nya förskrifter med ett tydligt fokus på arbetsgivarens skyldigheter att genomföra arbetsanpassning och AFS 2020:5.

Under kursen går vi ännu djupare igenom regelförändringar samt den senaste praxisen från Arbetsdomstolen. Kursen ger dig fördjupad kunskap kring vilka krav som ställs på arbetsgivare och arbetstagare. Som kursdeltagare får du ett helhetsgrepp om rehabiliteringsfrågor och arbetsanpassning/omplacering. Föreläsarens angreppssätt är praktiskt med målet att du ska kunna använda kunskaperna direkt i ditt arbete. Kursen bygger delvis på case och grupparbeten. Det går utmärkt att delta digitalt via Zoom.

Föreläsare

Annamaria Westregård är en av Sveriges bästa och främsta forskare inom arbetsrätten. Hennes specialitet är att ge kursdeltagarna kunskap som direkt går att tillämpa i det praktiska arbetslivet.  Detta har hon bevisligen lyckats med då hennes kurser är några av BG Institutes populäraste. Annamaria ger dig en djuplodad genomgång av de krav som ställs på arbetsgivaren, men även vad arbetsgivaren har rätt att kräva av den sjuke arbetstagaren.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Rehabilitering och anställning 2024 – fördjupning och nyheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights