Hantera belastning och stress på arbetsplatsen

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya heldagskurs som utförligt går igenom hur du som ledare eller ansvarig kan hantera grupper och medarbetare med belastning, stress eller annan påfrestning. Föreläsaren Ellinor Eriksson är psykolog samt expert inom stress och organisationer. Stressrelaterad ohälsa ökar, både sett till sjukskrivningstal och till arbetsmiljöproblem hos team. Trots det är inte all stress av ondo och perioder av belastning eller arbetstoppar är vanliga i de flesta verksamheter. Att få en verksamhet att fungera under sådana omständigheter och att få medarbetarna att må bra och inte drabbas av ohälsa är önskvärt för de flesta organisationer. Trots det är kunskapen ofta låg om hur påfrestning kan bedömas, förebyggas och hanteras, i rätt tid. Genom att öka förståelsen för stress och ge konkreta verktyg för ledare och ansvariga i att bemöta medarbetare under belastning kan arbetsmiljön och trivseln förbättras, utan att produktionen behöver gå ned. I kursen ges också psykologens insikter om varningstecken hos medarbetare och hur symtom bör bedömas och handläggas.

Som kursdeltagare får du praktiska och strategiska kunskaper om:

  • Modern forskning kring stress och belastning
  • Ledarskapsfärdigheter och metoder vid påfrestning
  • Bedömning och bemötande av berörda medarbetare
  • Gruppdynamik och förhållningssätt inför, under och efter belastning
  • Arbetsgivarens ansvar och hantering
Syfte: Som deltagare får du kunskap för att bättre kunna hantera både enskilda medarbetare och grupper som är under belastning. Du får konkreta verktyg i din ledarroll och får öva förmågan att bemöta och bedöma situationer och personer. Målet är att kunna förebygga arbetsrelaterad stress och minska dess negativa konsekvenser, utan att för den delen minska produktivitet.

Målgrupp:

Chefer med direkt medarbetaransvar, teamledare, biträdande chefer, HR-ansvariga. Kursdokumentation: Deltagarna får del av den presentation som använts under dagen, vilken innehåller såväl fakta som övningar, samt en referenslista med aktuell forskning och tips på vidare inläsning.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

30 maj, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

30 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hantera belastning och stress på arbetsplatsen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights