Effektiva arbetsmetoder för högpresterande jurister

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Som jurist ställs höga krav på leverans och att effektivt hantera sin tid. Juristen och metodkonsulten Marion Ehmann arbetar med fyra metoder alla jurister borde känna till: Legal Project Management, Legal Process Improvement, Legal Design och Legal Tech. På denna kurs får du lära dig hur du skapar positiva effekter för dina klienter och i verksamheten genom att implementera dessa verktyg.

Vår omvärld ställer allt högre krav på att jobba effektivare och smartare, det gäller oavsett om du arbetar på advokatbyrå, myndighet eller bolag. En del beprövade metoder och verktyg – projektledning, processförbättring, designtänk samt teknologi – har fått förnamnet ”Legal”. Det handlar alltså om verktyg och metoder som kan skapa stor nytta i juridisk verksamhet. Det gäller dock att veta till vad och hur dessa ska användas. I denna kurs får deltagarna en överblick över fyra essentiella arbetsmetoder för jurister. Deltagarna kommer också att själv få testa olika verktyg mot bakgrund av deras respektive verksamhet.

Som kursdeltagare får du kunskap om:

 • Vad är och varför det är viktigt för varje jurist att känna till dessa metoder och deras användningsområden:
  • Legal Project Management / projektledning i juridiska ärenden
  • Legal Process Improvement / förbättring av juridiska arbetsprocesser
  • Legal Design / designtänk inom juridik för att lösa komplexa problem och skapa innovation
 • I vilka situationer man ska använda vilken av dessa verktygslådor. Vad man vinner genom det, och hur man lyckas skapa varaktiga effekter.
 • Vilka möjligheter att använda sig av Legal Tech som är mest angelägna just nu. Hur man undviker fällan att falla för ’the shiny new toy” eller snacket från en leverantör. Hur man kan förbereda sig som jurist och som organisation på intåget av Generative AI i juristbranschen.
Syfte: Deltagarna i denna kurs får en djupare förståelse för essentiella arbetsmetoder som är särskilt lämpade att stödja juridiskt arbete. Deltagarna förstår vilka problem/utmaningar de kan lösa med dem och hur man bäst kan gå till väga. Deltagarna blir inspirerade att testa olika metoder för att öka effektiviteten i deras arbete, komma närmare sina klienter, ge bättre råd och service, skapa kreativa lösningar, mm.

Målgrupp:

Advokater och jurister som till exempel bolagsjurist och myndighetsjurist

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

16 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

16 oktober, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Effektiva arbetsmetoder för högpresterande jurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights