Arbetstillstånd - Undvik risker och sanktioner

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
8 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 8 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Reglerna rörande uppehålls- och arbetstillstånd har de senaste åren genomgått omfattade förändringar. Arbetsgivaren har en långtgående skyldighet att kontrollera arbetstagares rätt att vistas och arbeta i Sverige och riskerar betydande sanktioner vid regelöverträdelser.

Det är därför viktigt för arbetsgivare och andra som är verksamma inom området att känna till aktuell lagstiftning och hur Migrationsverket, Åklagarmyndigheten och andra myndigheter tillämpar dem i olika situationer. Kursen har en praktisk inriktning. I kursen behandlas hur en arbetsgivare genom en långsiktig och systematisk migrationsstrategi både kan effektivisera rekryteringen av arbetskraft från andra länder och samtidigt undvika risker för sanktioner. De grundläggande reglerna om uppehålls- och arbetstillstånd kommer att behandlas ingående med fokus på frågor så som: Hur och när måste en tjänst utannonseras? Vilka krav ställs på ett anställningserbjudande och hur förhåller anställningserbjudandet sig till ett anställningsavtal?  Hur säkerställer man att arbetstagaren har ett godtagbart försäkringsskydd? När har arbetsgivaren en dokumentationsskyldighet och/eller en skyldighet att anmäla en anställning till Migrationsverket eller Skatteverket? Vilka sanktioner kan drabba en arbetstagare och en arbetsgivare när villkoren inte uppfylls? Kursen kommer även att behandla alternativ till vanliga arbetstillstånd, så som EU-blåkort, ICT-tillstånd och uppehållsrätt samt fördelarna och nackdelarna med dessa. Även undantag från arbetstillstånd, så som entreprenadundantaget, specialistundantaget, koncernundantaget och ställning som varaktigt bosatt kommer att beröras. Som deltagare får du kunskap om:
  • Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter i processen
  • Fördelar och nackdelar med olika tillståndstyper
  • Lösningar på praktiska problem som kan uppstå i samband med en ansökan om ett uppehållstillstånd
  • Alternativa strategier om en arbetstagare riskerar att bli utvisad
  • Migrationsverkets certifierade ansökningar s.k. ”Fast track”
Målgrupp: Företagsledare, HR-chefer eller HR-personal, jurister och advokater eller den som i annan roll arbetar med migrationsrättsliga tillståndsfrågor som representant för arbetstagare och arbetsgivare. Nivå/förkunskaper: Kursen är riktad till dig som har översiktlig kunskap om det migrationsrättsliga regelverket och vill ha fördjupad kunskap om hur bestämmelserna kan tillämpas i praktiken.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

14 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

14 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Peter Lindahl är advokat och delägare på Lewis Langley & Partners Advokatbyrå. Han har mångårig erfarenhet av arbetstillstånd och förflyttning av arbetskraft både till och från Sverige inom internationella koncerner. Han har undervisat HR-personal samt andra advokater och jurister i tillståndsfrågor. Han anlitas regelbundet som författare till advokatsamfundets remissyttranden gällande arbetstillstånd, däribland förslagen ”Ett förbättrat system för arbetskraftsinvandring” (SOU 2021:5) samt ett förbättrat system mot arbetsexploatering (SOU 2021:88) som presenterades av Regeringen förra året.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetstillstånd - Undvik risker och sanktioner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights