Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrätt - 15 högskolepoäng

Arbetsmiljöforum
Kort om utbildningen
8 tillfällen
35 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Start den 9 december 2021 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Mycket händer inom arbetsrätten och det är viktigt att du har uppdaterade kunskaper för att minimera riskerna för konflikter och kostsamma processer. Den här utbildningen är för dig som vill uppdatera och validera din arbetsrättsliga kompetens på högskolenivå!

Arbetsrätt – 15 hp är en kurs primärt tänkt för dig i arbetslivet. Kursen är en uppdragsutbildning som ges i samarbete med Karlstads universitet.

Under kursen möter du några av de främsta experterna inom respektive område och du byter erfarenheter med andra kursdeltagare verksamma inom samma frågor men med erfarenhet från andra verksamhetsområden vilket ger ett stort kunskapsutbyte deltagarna emellan. Hos oss möts deltagare från både offentlig och privatsektor, ca hälften som representanter från arbetstagarsidan och hälften från arbetsgivarsidan. 

Målgrupp

Den här kursen är primärt för dig i arbetslivet och som har någon funktion inom HR, är skyddsombud, chef, arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöspecialist eller facklig företrädare.

Förkunskaper: Det krävs inga formella förkunskaper eller tidigare högskolestudier för att delta i den här utbildningen.

För att anmäla dig till kursen måste du ha en anställning i ett företag eller organisation (ej enskild firma) där chefen godkänner och finansierar ditt deltagande alternativt få kursen finansierad via en omställningsorganisation. Du kan tyvärr inte läsa utbildningen som privatperson.

Arbetsrätt 15 hp är en helt fristående kurs men är ett mycket bra komplement för dig som tidigare har gått utbildningen Arbetsmiljörätt 15 hp eller Diskrimineringsrätt 7.5 hp hos oss.

Kursinnehåll

Den här kursen behandlar alla de centrala delarna inom arbetsrätten ur ett samhälls-, arbetsgivare- och arbetstagarperspektiv.

Ur innehållet:

  • Lagen om anställningsskydd
  • Diskrimineringslagen
  • Medbestämmandelagen
  • Förtroendemannalagen
  • Arbetsmiljölagen
  • Rättspraxis och aktuella domar

Upplägg

Utbildningen genomförs på kvartsfart med sju digitala heldagsträffar kl 9:15-16:30 via Zoom med flera pauser under dagarna samt en fysisk träff på Karlstads universitet. Som kursdeltagare kan du välja att genomföra en examinerande hemtentamen för att få möjlighet att vid godkänt resultat erhålla 15 högskolepoäng.

Kursen är väl anpassad för dig som är mitt i arbetslivet och brukar genomföras parallellt med ordinarie heltidstjänst.

Tid & plats

Datum, sammankomster
7 heldagar, en heldag per månad, kursen avslutas med hemtentamen
9 december 2021
13 januari 2022
10 februari 2022
10 mars 2022
7 april 2022
12 maj 2022
2 juni 2022
25 augusti 2022, tentamen
(med reservation för ändringar)

Tider
9.15 -16.30

Plats
Digitalt via Zoom
Preliminärt blir kursstarten en fysisk träff på Karlstads universitet. 
Vi följer smittskyddsläget för Covid-19 och kan komma att ställa om träffen till digitalt upplägg om vi bedömer att det inte på ett säkert sätt går att genomföra den fysiska träffen.

Kursledare

Kursledare är våra namnkunniga, uppskattade och engagerade experter:

  • Leif Lönnqvist, universitetsadjunkt i civilrätt och studierektor vid juridiska institutionen vid Karlstad universitet. Leif är kursansvarig kursledare.
  • Catharina Calleman, professor em. har varit anställd vid Umeå, Örebro och Stockholms universitet och undervisat i arbetsrätt på grundläggande och avancerad nivå på bl.a. jurist- och personalvetarprogrammen.
  • Maria Steinberg är docent i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet och en mycket engagerad och uppskattad föreläsare som skrivit ett flertal böcker inom ämnet.
  • Henrik Ask är jurist med lång erfarenhet inom området och verksam inom bl.a. LO och TCOs Rättsskydd.

Examen, diplom m.m.

Kursintyg

Examination för 15 högskolepoäng

För att erhålla 15 högskolepoäng krävs godkänd examination och godkänd inlämningsuppgift. Examinationen består av en hemtentamen som sker efter det sista kurstillfället.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt - 15 högskolepoäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Arbetsmiljöforum

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som när verksamhetens rötter tog sitt ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell...


Läs mer om Arbetsmiljöforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Arbetsmiljöforum

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt - 15 högskolepoäng!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 1280 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsrätt - 15 högskolepoäng från Arbetsmiljöforum, fyll i dina uppgifter: