Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrätt - 15 högskolepoäng

Arbetsmiljöforum
Kort om utbildningen
8 tillfällen
33 400 - 34 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Vår 2021 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
34 900 SEK
Vår 2021

Stockholm
33 400 SEK
Nästa kursstart sommaren/hösten 2020

Kursbeskrivning

Mycket händer inom arbetsrätten och det är viktigt att du har uppdaterade kunskaper för att minimera riskerna för konflikter och kostsamma processer. Den här utbildningen är för dig som vill uppdatera och validera din arbetsrättsliga kompetens på högskolenivå!

Fördjupning i arbetsrätt med jur. dr Maria Steinberg

Arbetsrätt – 15 hp är en kurs primärt tänkt för dig i arbetslivet och ges genom ett samarbete med Örebro Universitet. Utbildningen leds av Maria Steinberg, Sveriges enda docent i arbetsmiljörätt.

Under kursen möter du några av de främsta experterna inom respektive område och du byter erfarenheter med andra kursdeltagare verksamma inom samma frågor men med erfarenhet från andra verksamhetsområden vilket ger ett stort kunskapsutbyte deltagarna emellan. Hos oss möts deltagare från både offentlig och privatsektor, ca hälften som representanter från arbetstagarsidan och hälften från arbetsgivarsidan. Kursen är aktuell för dig som har någon funktion inom HR, skyddsombud, chef, arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöspecialist, jurist eller facklig företrädare.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen är primärt för dig i arbetslivet och som har någon funktion inom HR, är skyddsombud, chef, arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöspecialist eller facklig företrädare.

Förkunskaper: Det krävs inga formella förkunskaper eller tidigare högskolestudier för att delta i den här utbildningen.

Arbetsrätt 15 hp är en helt fristående kurs men är ett mycket bra komplement för dig som tidigare har gått utbildningen Arbetsmiljörätt 15 hp eller Diskrimineringsrätt 7.5 hp hos oss.

Kursinnehåll

Den här kursen behandlar alla de centrala delarna inom arbetsrätten ur ett samhälls-, arbetsgivare- och arbetstagarperspektiv.

Ur innehållet:

  • Lagen om anställningsskydd
  • Diskrimineringslagen
  • Medbestämmandelagen
  • Förtroendemannalagen
  • Arbetsmiljölagen
  • Olika ledighetslagar (t.ex. föräldraledighetslagen) kommer också att uppmärksammas liksom EUs betydelse för arbetsrätten.
  • Rättspraxis och aktuella domar

Upplägg

Kursen består av sju till åtta interaktiva sammankomster med föreläsningar, intressanta diskussioner och analyser av rättsfall och domar. Mellan sammankomsterna sker självstudier med tillgång till handledarkontakt.

Kursen är väl anpassad för dig som är mitt i arbetslivet och brukar genomföras parallellt med ordinarie heltidstjänst.

Tid & plats

Datum, sammankomster
8 heldagar, en heldag per månad

Tider
9.30 -16.30

Plats
En heldag per månad under 8 månader. Cirka 1 månad mellan varje träff. Vi genomför just nu träffarna digitalt. Normalt sätt är en träff är på Örebro universitet och alla andra träffar i centrala Stockholm. Det är möjligt att fysiska träffar är möjligt våren 2021. 

Kursledare

Kursledare är våra namnkunniga, uppskattade och engagerade experter:

  • Catharina Calleman, professor och forskare i rättsvetenskap Örebro universitet, Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete. Catharina undervisar i arbetsrätt på grundläggande och avancerad nivå på bl.a. jurist- och personalvetarprogrammet.
  • Maria Steinberg är docent i arbetsmiljörätt vid Örebro universitet och en mycket engagerad och uppskattad föreläsare som skrivit ett flertal böcker inom ämnet.
  • Bo Ericson är jurist med lång erfarenhet inom området och verksam inom bl.a. LO och TCOs Rättsskydd.

Examen, diplom m.m.

Som deltagare kan du välja på att genomföra kursen med ett kursintyg från Arbetsmiljöforum eller att gå vidare och examinera dig för 15 högskolepoäng via Örebro universitet. 

Examination för 15 högskolepoäng
För att erhålla 15 högskolepoäng krävs godkänd examination och närvaro på minst 6,5 av 8 träffar (75%). Examinationen består av hemtenta som sker efter det sista kurstillfället.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt - 15 högskolepoäng, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som när verksamhetens rötter tog sitt ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell...


Läs mer om Arbetsmiljöforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Arbetsmiljöforum

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arbetsrätt - 15 högskolepoäng från Arbetsmiljöforum, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt - 15 högskolepoäng!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 675 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar