Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

UGL – utveckling grupp och ledare

Aktivt Ledarskap
Kort om utbildningen
5 dagar
28 600 - 29 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-05 08:00 - Torekov
Helsingborg, Torekov
Svenska
Öppen utbildning

Kommande starter
Torekov
29 100 SEK
2022-12-05

Helsingborg
29 100 SEK
2022-12-12

Helsingborg
29 100 SEK
2023-01-23

Helsingborg
29 100 SEK
2023-01-30

Kursbeskrivning

UGL – nyckeln till personlig och karriärmässig framgång!

Hur kan man få insikt i sitt egna beteende samt andras? Hur påverkar beteenden dig själv och andra? Få nya och fördjupade insikter om vilken roll du själv tenderar att ta i en grupp.Med UGL får du en fördjupad insikt om vilken roll du själv tenderar att ta i en grupp. Att förstå samspelet i en grupp är även en resa i att förstå sig själv! Genom UGL får du även kunskaper som påverkar ditt ledarskap, dina relationer och din förmåga att skapa goda resultat.

UGL är Sveriges mest genomförda ledarutbildning och är uppdaterad med det senaste från forskning kring grupprocesser, gruppdynamik och ledarskap. UGL bygger på validerad forskning från bland annat Försvarshögskolan och Susan A Wheelan som under mer än fyrtio år forskat och utvecklat verktyg för teamutveckling (se modell nedan).

UGL utbildningen har nyligen uppdaterats!

UGL har nu kommit ut med ett uppdaterat innehåll på utbildningen som innefattar case, uppgifter och fokus. Vi på Aktivt Ledarskap kan stolt berätta att vi erbjuder denna uppdatering. De största förändringar som skett är att man skapat ett tydligare fokus på den utveckling som deltagaren själv behöver jobba med efter sin UGL. Detta görs bland annat genom reflektion och lärande kopplat till vad som hänt i gruppen både ur grupp- och individperspektiv. De utvecklings- och närområden som deltagaren samlat på sig jobbar man med i slutet av veckan för att skapa det som i materialet kallas för lär transfer, d.v.s att man utarbetar en plan för både VAD man ska jobba med efter UGL och HUR man ska göra det. Syftet är att ge deltagaren ett verktyg för att verkligen arbeta med sin utvecklingsplan efter UGL så att det inte bara blir en ”check-i-boxen-kurs”.

Varför Aktivt Ledarskap?

Forskning visar att upp till 80 procent av effekten av utbildningsinsatserna beror på vad som händer före och efter kursen. Vår utbildningsmetod är designad mot den bakgrunden och hjälper att omsätta teori och kunskap i praktiken.  Aktivt Ledarskap har därför utvecklat ett före–under–efter-koncept som ger investeringen maximal effekt. I vår UGL utbildning kommer chef eller närmsta ledare kontaktas före utbildning, sedan åker individen i frågan på 5 dagars utbildning på Torekov spa hotell där de får utveckla sitt personliga ledarskap och njuta av god mat, vacker omgivning och spa. Efter sker en uppföljning både med närmsta chef och med deltagarna samt ett valbart coachning möte. Detta koncept skapar förutsättningar att upprätthålla nyvunna insikter och att mäta din utveckling och effekter i verksamheten. (Moment före och efter utbildning är frivilliga)

Målgrupp

Om du bara ska gå en enda ledarskapsutbildning i ditt liv så är det den här. UGL är den klassiska, välrenommerade ledarskapsutbildningen. Det är en resa i personlig utveckling som tar dig framåt på alla plan, oavsett om du är chef eller medarbetare. Gruppuppföljning med coachning, samt ett coachingtillfälle efter kursen ingår.

Kursinnehåll

Under kursens gång kommer du att få ökad förståelse för:

 • Olika situationer i gruppdynamik
 • Vilka olika roller individen kan ha i en grupp
 • Hur man lär sig individuellt samt i grupp
 • Hur en grupp har olika steg i mognad och utveckling
 • Diverse metoder för att utveckla en grupp i rätt riktning
 • Hur man kommunicerar, hanterar konflikt samt interagerar med en grupp eller individ i grupp
 • Att ge och ta emot feedback
 • Hur du upptäcker samt hanterar konflikter
 • En ledares beteende till gruppens - samt individens behov
 • Vikten av olika sätt att leda

UGL hjälper dig att:

 • Upptäcka och hantera konflikter bättre
 • Att skapa insikt i mitt agerade och beteende i olika situationer
 • Öka ledarskapets effektivitet i möten och sammanträden.
 • Förbättra kompetensutvecklandet som ledare
 • Förbättra din stresshantering
 • Förstå hur grupper utvecklas och hur individen spelar stor roll i detta
 • Utveckla din kommunikation mer klart och tydligt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL – utveckling grupp och ledare , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Aktivt Ledarskap

Skapat ledare sedan 2002

Sedan 2002 har vi utvecklat våra tjänster och förbättrat vårt sortiment till det vi har idag. Vi är din HR-partner och erbjuder ett helhetskoncept av öppna utbildningar som riktar sig åt den enskilda individen i ditt företag. Grunden för all...


Läs mer om Aktivt Ledarskap och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Aktivt Ledarskap

Motorgatan 5
252 27 Helsingborg Skåne

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera UGL – utveckling grupp och ledare !

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen UGL – utveckling grupp och ledare från Aktivt Ledarskap, fyll i dina uppgifter: