Visa utbildning.se som: Mobil

Portfolio, Programme och Project Offices (P3O®) Foundation

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
3 dagar
17 500 SEK, 15 000 DKK exkl. moms
Nästa tillfälle: Be oss om datum - Stockholm
Köpenhamn, Oslo, Stockholm
Engelska
Öppen utbildning
Kommande starter
Köpenhamn
Be oss om datum  
15 000 DKK
Oslo
Be oss om datum  
15 000 DKK
Stockholm
Be oss om datum  
17 500 SEK

Kursbeskrivning

Certifiera dig inom P3O ® – Foundation


P3OPortfolio, Programme och Project Offices (P3O) är den senaste bästa praxis metoden från OGC. P3O publicerades hösten 2008 och åtföljs av ett certifieringssystem. P3O modellen ger en struktur för beslutsfattande och genomförande för alla förändringar som kan ske inom en organisation.

Detta kan utföras med hjälp av ett kontor som kan ha olika namn exempelvis Portföljkontor, Center of Excellence eller Programkontor.

Den nya vägledningen P3O för samman ett antal principer, processer och tekniker för att underlätta en effektiv portfölj, program och projektledning med hjälp av stödjande strukturer.  Dessa strukturer fungerar även som en brygga mellan policy/strategimakarna och den delen av organisationen som utför arbetet.

Företagsintern utbildning

Utbildningen kan även hållas som företagsanpassad. Kontakta oss via en intresseanmälan för mer information.

Syfte med P3O® Utbildningen

Syftet med Portfolio, Program och Projektkontor (P3O) metoden är att ge allmängiltig vägledning som gör det möjligt för individer och organisationer att framgångsrikt etablera, utveckla och upprätthålla lämpliga stödstrukturer som gör följande:

  • Hjälper seniora managers på ledningsnivå att ta beslut om strategi, prioritering, riskhantering, optimering av resurser m.m. för att framgångsrikt uppnå verksamhetsmålen (portföljförvaltning)
  • Identifierar och realiserar affärsresultat och nyttor med program
  • Framgångsrikt levererar projektets outputs och möjliggör tidsmässiga, kostnadsmässiga och kvalitetsmässiga fördelar och nyttor.

Upplägg

Undervisningen innehåller fallstudier som beskriver hur olika organisationer har infört P3 kontor i deras verksamhet. Genom gruppövningar och diskussioner skapar vi stort engagemang och delaktighet från deltagarna.

Så här tyckte tidigare deltagare:

”P3O® gav mig mycket bra insikt i hur de olika modellerna erbjuder olika möjligheter för styrning och uppföljning för en organisation avseende strategi och affärsmål. Hur de kan tillämpas och införas och vilket värde ger olika organisationer med olika förutsättningar. Teorin blandades med mycket givande övningar och diskussioner där alla bidrog med sina erfarenheter inom de situationer och behov som skulle hanteras.”
Rune Wahlgren, Projektledare, Regeringskansliet

Investering

Kursen kostar SEK 18.500 (exkl moms)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Portfolio, Programme och Project Offices (P3O®) Foundation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

AVS

Adding Value Consulting AB (AVC) hjälper företag att implementera PRINCE2® Project Management-metoden, ITIL® Service Management-metoden och MSP® Managing Successful Programme Management-metoden. Detta gör vi genom utbildning, certifiering och konsulttjänster. Förstklassiga utbildningar i hela NordenPionjärer inom bästa-praxis-metoderSkräddarsydda utbildningslösningarHögkvalificerade kursledareFokus på långvariga...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Adding Value Consulting AB

Karlavägen 100, Box 24053
104 50 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Portfolio, Programme och Project Offices (P3O®) Foundation!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 27 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer