Visa utbildning.se som: Mobil

Program Management (MSP®) 5th Edition (Programstyrning) Foundation & Practitioner (inkl. certifiering)

Adding Value Consulting AB
Kort om utbildningen
5 dagar
24 500 - 26 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-05 - Distans
Distans, Rikstäckande, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
26 500 SEK
2022-12-05

Distans
26 500 SEK
2022-12-05

Program Management (MSP®) 5th Edition (Programstyrning) Foundation & Practitioner (inkl. certifiering)

Alla våra kurser finns som virtuella-, online- eller klassrumsutbildningar.

Be oss om den lösning som passar dig bäst.

...

MSP®

Managing Successful Programmes
En guide för bästa praxis som säkerställer
en framgångsrik leverans av
transformationsförändringar (transformational change)
genom tillämpning av programstyrning.

Organisationer idag befinner sig i ett klimat av ständig och ökande förändring. Organisationer som kan förvandla sig själva genom ett effektivt ledarskap och en strategisk styrning har större chans att överleva och frodas på marknaden.

Programstyrning betraktas allt oftare som nyckeln för att hantera denna förändring för organisationer.

MSP® (Managing Successful Programmes) representerar väl beprövad programledning för framgångsrik förändring, genom tillämpning av programledningsstrategier. MSP® definierar programledning som ”åtgärder för att genomföra samordnad organisation, styrning och genomförande av en samling projekt och förändringsverksamhet för att uppnå resultat och inse nyttan av strategiers betydelse för verksamheten”.

Adding Value Consulting erbjuder  MSP® kurser för projektpersonal på alla nivåer.

Vi driver schemalagda öppna kurser liksom interna kurser för kunder , såväl i offentliga som privata sektorn över hela Sverige. Våra kurser erbjuds på Engelska.

MSP® Foundationkurs

MSP® Foundationkurs täcker hela kursplanen för MSP® på Foundationnivå och förbereder deltagarna för MSP® Foundation prov. Det är en klassrumsbaserad tredagarskurs som är utarbetad för individer som behöver en allmän förståelse av programstyrning och MSP®. Foundationexamen kan skrivas på den tredje kursdagens eftermiddag.

MSP® Practitionerkurs

MSP® Practitionerkurs ger möjligheten att se hur MSP® kan användas på riktiga program samt förbereder deltagarna för MSP® Practitioner prov. Detta är en klassrumsbaserad tvådagarskurs som främst riktar sig till programledare, erfarna projektledare, programstödsmedlemmar och högre chefer inom alla områden. Practitionerexamen kan skrivas på eftermiddagen under den sista kursdagen.

Om ni behöver utbildning
för mer än en person,
kontakta oss direkt.
Vi svarar gärna på era frågor,
Välkommen att kontakta oss!

Fördelar med MSP®:

 • Förändringar kan planeras och implementeras på ett integrerat sätt, för att garantera att den nuvarande verksamheten inte påverkas negativt
 • Projekt och förändringsverksamheter kan samordnas och kontrolleras, genom en tydlig identifiering av roller och ansvarsområden för alla som behöver delta i ledningen av programmet
 • Individerna är inriktade på att identifiera fördelar för verksamheten genom en formell process
 • Underlättar effektiva svar på strategiska initiativ genom att överbrygga klyftan mellan företagsstrategier och projekt
 • Tillhandahåller en smidig övergång från nuvarande till framtida affärsverksamhet genom tydligt igenkännanden och ansvar, så att organisationen förbereds väl inför förändringen till nya sätt att arbeta
 • Ger ett ramverk för företagsledningen att styra förändringsarbetet samtidigt som det garanteras att fokus alltid ligger på verksamhetsmålen
 • Budget kontroll
 • Används globalt av ledande offentliga och privata organisationer
 • Ledningssupport
 • Resurshantering
 • Riskhantering
 • Vinstrealisering
 • Koordination & kontroll

Målgrupp

Adding Value Consultings MSP® kurser riktar sig till projektpersonal på alla nivåer. Vi driver schemalagda öppna kurser i Stockholm liksom interna kurser för kunder, såväl i offentliga som privata sektorn över hela Sverige.

Företagsintern utbildning
Utbildningen kan även hållas som företagsanpassad. Kontakta oss via en intresseanmälan för mer information.

 

Investering

SEK 26.500 (exkl. moms)

I priset ingår MSP® 5th Edition Foundation och Practitioner examen och certifiering, välkomstpaket, kurslitteratur (MSP® Manual/ Bok), all material samt fika och lunch.

Examen, diplom m.m.

MSP® Certifieringar

Det finns 2 certifieringar tillgängliga för MSP®: Foundation och Practitioner

 • Foundation är den första av de tre MSP® certifieringarna du behöver att klara Foundation examen för att gå till nästa nivå MSP® Practitioner.
  Foundation nivå syftar till att lära en deltagare att arbeta i en programmiljö med hjälp av de grundläggande principerna i MSP® program management.

 • Practitioner syftar till att se om en deltagare kan visa övergripande förståelse av principerna och teorin i MSP® handboken.
  Practitioner nivån är för en deltagare som kommer att arbeta med programledning, kanske (men inte nödvändigtvis) med projektledningsbakgrund.
  Practitioner nivån är en språngbräda från kunskap om begrepp till en högre nivå av förståelse och tillämpning av metoden.

MSP® Foundation Certifiering

 • 75 frågor, Flervalsfrågor
 • 5 frågor testfrågor och inte räknas i poäng
 • 35 poäng som krävs för godkänt (av 70 tillgängliga) = 50%
 • 60 minuters prov
 • Bok är ej tillåten vid provtillfället
 • När du klarat examen kommer du att få ett MSP® Foundation certifikat från Peoplecert.

MSP® Practitioner Certifiering

 • 2.5 timmar; Objektivt prov
 • Åtta frågor per papper,
 • Totalt 80 poäng tillgängliga
 • 40 poäng krävs för godkänt - 50%
 • Bok får användas (endast MSP® manualen)
 • Godkända kursdeltagare får MSP® Practitioner Certifikat från Peoplecert/AXELOS.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Program Management (MSP®) 5th Edition (Programstyrning) Foundation & Practitioner (inkl. certifiering), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Adding Value Consulting AB

Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization). Vi har introducerat ett stort antal 'Best Practice'-metoder i Skandinavien. Vi är experter inom utbildning och certifiering. Under åren har AVC förvärvat omfattande kunskap om olika ledningsmetoder, relevant praxis...


Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Adding Value Consulting AB

Adding Value Consulting AB

Embassy House, Box 24243
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Program Management (MSP®) 5th Edition (Programstyrning) Foundation & Practitioner (inkl. certifiering)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 137 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Program Management (MSP®) 5th Edition (Programstyrning) Foundation & Practitioner (inkl. certifiering) från Adding Value Consulting AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer