Hållbart ledarskap och hälsa kopplat till arbetsmiljö

Addera Hållbar HR AB, Rikstäckande
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
2 dagar
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Hållbart ledarskap

Hållbart ledarskap och hälsa kopplat till arbetsmiljö

Hållbarhet ur flera olika perspektiv med Agenda 2030-målen som utgångspunkt där den egna personliga hållbarheten är i fokus – d v s din egen hälsa och välmående. Även Arbetsmiljölagen är en viktig utgångspunkt i utbildningen.

Syftet med utbildningen är att deltagarna skall lära känna sig själva bättre, få tips och råd på verktyg för att i förlängningen bli hållbarare som människor. Tanken är också att deltagarna ska få möjlighet att stötta varandra, och även i och utanför sin egen organisation.

Målet är att bli en hållbarare chef och/ eller medarbetare, som tycker om sitt uppdrag och kan motivera och engagera sig själv och därmed andra. Detta leder i förlängningen till ett hållbarare företag och en hållbarare värld ur ett större perspektiv.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Kursinnehåll

Innehåll: Presentation, spelregler, genomgång av innehåll i utbildningen.  

Dag 1:

Vi går igenom vad hållbarhet betyder ur ett större perspektiv utifrån Agenda 2030-målen? Vad innebär detta för oss som människor och hur vi ser på detta, och hur vi kan bryta ned detta till vår egen vardag.

Vi bryter sedan ned till de sociala målen och fokuserar även hur vi är påverkade och styrda av Arbetsmiljölagstiftningen.

Stora krav ställs på arbetslivet idag, och inte minst nu när vi ska arbeta både digitalt och på plats på kontoret. Hur kan vi bli hållbara som chefer och medarbetare och hur förhåller vi oss till vår samtid.

Organisatorisk och social arbetsmiljö, vad betyder det i praktiken, och hur jobbar vi efter föreskriften utifrån vår egen del, arbetstider, återhämtning, balans och hur kan vi påverka vår arbetsmiljö utifrån föreskriften.

Dag 2:

Innan dag 2 ska deltagarna göra ett webbaserat personlighetstest, Job Match Talent, som är certifierat och validerad av DNV som är en europeisk instans som som certifierar och validerar samtliga personlighetstester i EU. Testet används både vid rekrytering och personlighets- och grupputveckling. Testet kommer att återkopplas enligt överenskommelse per telefon eller personligen. Återkopplingen tar c:a 30 minuter. Under dagen kommer det avidentiferade resultatet att gås igenom för samtliga deltagare.

Vad betyder värdegrund för oss, vår egen värdegrund och kompass och hur kan det vägleda oss, går det hand i hand med vår organisations värdegrund?

Avslutning, summering och aktivitet.

Möjlighet finns även till stöd för uppföljningsträffar, bildande av nätverk för att hålla dialogen levande.

Upplägg

Antal träffar:  Två kursdagar med c:a en månads mellarum, samt ett testverktyg

Tid & plats

Plats: Online alternativt centralt i Stockholm eller hos uppdragsgivare. Coachande samtal etc kan ske digitalt.

Kursstart:  Enligt överenskommelse.

Investering

Pris: Från 5 995 per deltagare och / eller enligt offert.

Kursledare

Erfarna utbildare inom arbetsmiljö och hållbarhet samt personlig utveckling med bakgrund inom HR, coaching etc.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbart ledarskap och hälsa kopplat till arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Addera Hållbar HR AB
Lilla Nygatan 13
111 28 Stockholm

Addera Hållbar HR arbetar med:  

➕ utbildare inom arbetsmiljö, med grundläggande arbetsmiljöutbildningar för både chefer och skyddsombud. ➕ godkänd anordnare av arbetsmiljöutbildningar genom AFA försäkring. Det innebär att privata företag med kollektivavtal har möjlighet att få tillbaka minst halva kurskostnaden från AFA. ➕ certifierad arbetsmiljöutbildare...

Läs mer om Addera Hållbar HR AB och visa alla utbildningar.

Highlights