Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Nordic Work Health
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Våren 2019 - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Organisatoriskt och socialt arbetsmiljöarbete skapar engagerade, hållbara arbetsplatser. Vi lär dig hur.

Stress, hög arbetsbelastning, konflikter och otydligt ledarskap är i dag synnerligen vanligt på våra arbetsplatser. En färsk rapport från Arbetsmiljöverket 2018 uppskattar att var tredje medarbetare upplever sömnproblem, ångest, stress och minnesproblem till följd av sociala och organisatoriska arbetsmiljöproblem. Här tar vi upp nycklarna till en god psykosocial arbetsmiljö och låter deltagarna med hjälp av övningar, case och grupparbeten hitta lösningar och verktyg. Under förmiddagen tar vi upp grunderna i OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö) och ger verktyg inom förebyggande arbete, riskbedömningar, stress och stresshantering. Eftermiddagen fokuserar på hantering av konflikter, mobbning, trakasserier och sexuella kränkningar.

Utbildningens mål 

Det övergripande målet är att deltagarna ska utveckla ett förhållningssätt och få kunskaper om lagar, verktyg och arbetssätt för att kunna verka positivt i rollen som skyddsombud.

Sagt om kursen

”Jag tycker att hela upplägget var fantastiskt bra. Korta pass och mycket interaktion. Superbra kursledare som höll intresset och motivationen uppe under hela dagen. Svåra ämnen som togs upp på ett väldigt bra sätt.”

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Organisatorisk och social arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nordic Work Health

Nordic Work Health

Nordic Work Health

Work Health ett utbildningsföretag specialiserat mot arbetsmiljö. Våra föreläsare har unik spetskompetens från forskning, fack, industri samt media. Vi jobbar brett med friskfaktorer, ledarskap och organisation och lär ut hantering av stress, konflikter, kränkningar och mental ohälsa. Vi vänder oss till...


Läs mer om Nordic Work Health och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nordic Work Health

Trädgårdsgatan 12b
63355 Eskilstuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Organisatorisk och social arbetsmiljö!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar