Organisatorisk och social arbetsmiljö

Nordic Work Health, Rikstäckande
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Nyhet: Godkänd för subvention från AFA!

Organisatoriskt och socialt arbetsmiljöarbete skapar engagerade, hållbara arbetsplatser. Vi lär dig hur.

Stress, hög arbetsbelastning, konflikter och otydligt ledarskap är i dag synnerligen vanligt på våra arbetsplatser. En färsk rapport från Arbetsmiljöverket 2018 uppskattar att var tredje medarbetare upplever sömnproblem, ångest, stress och minnesproblem till följd av sociala och organisatoriska arbetsmiljöproblem. Här tar vi upp nycklarna till en god psykosocial arbetsmiljö och låter deltagarna med hjälp av övningar, case och grupparbeten hitta lösningar och verktyg. Under förmiddagen tar vi upp grunderna i OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö) och ger verktyg inom förebyggande arbete, riskbedömningar, stress och stresshantering. Eftermiddagen fokuserar på hantering av konflikter, mobbning, trakasserier och sexuella kränkningar.

Utbildningens mål 

Det övergripande målet är att deltagarna ska utveckla ett förhållningssätt och få kunskaper om lagar, verktyg och arbetssätt för att kunna verka positivt i rollen som skyddsombud.

Sagt om kursen

”Jag tycker att hela upplägget var fantastiskt bra. Korta pass och mycket interaktion. Superbra kursledare som höll intresset och motivationen uppe under hela dagen. Svåra ämnen som togs upp på ett väldigt bra sätt.”

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Organisatorisk och social arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordic Work Health
stockholm

Nordic Work Health

Work Health ett utbildningsföretag specialiserat mot arbetsmiljö. Våra föreläsare har unik spetskompetens från forskning, fack, industri samt media. Vi jobbar brett med friskfaktorer, ledarskap och organisation och lär ut systematiskt arbetsmiljöarbete, säkerhetskultur samt hantering av stress och kränkningar. Vi vänder oss...

Läs mer om Nordic Work Health och visa alla utbildningar.

Highlights