Visa utbildning.se som: Mobil

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Nordic Work Health
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Våren 2019 - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Nyhet: Godkänd för subvention från AFA!

Organisatoriskt och socialt arbetsmiljöarbete skapar engagerade, hållbara arbetsplatser. Vi lär dig hur.

Stress, hög arbetsbelastning, konflikter och otydligt ledarskap är i dag synnerligen vanligt på våra arbetsplatser. En färsk rapport från Arbetsmiljöverket 2018 uppskattar att var tredje medarbetare upplever sömnproblem, ångest, stress och minnesproblem till följd av sociala och organisatoriska arbetsmiljöproblem. Här tar vi upp nycklarna till en god psykosocial arbetsmiljö och låter deltagarna med hjälp av övningar, case och grupparbeten hitta lösningar och verktyg. Under förmiddagen tar vi upp grunderna i OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö) och ger verktyg inom förebyggande arbete, riskbedömningar, stress och stresshantering. Eftermiddagen fokuserar på hantering av konflikter, mobbning, trakasserier och sexuella kränkningar.

Utbildningens mål 

Det övergripande målet är att deltagarna ska utveckla ett förhållningssätt och få kunskaper om lagar, verktyg och arbetssätt för att kunna verka positivt i rollen som skyddsombud.

Sagt om kursen

”Jag tycker att hela upplägget var fantastiskt bra. Korta pass och mycket interaktion. Superbra kursledare som höll intresset och motivationen uppe under hela dagen. Svåra ämnen som togs upp på ett väldigt bra sätt.”

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Organisatorisk och social arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Nordic Work Health

Nordic Work Health

Work Health ett utbildningsföretag specialiserat mot arbetsmiljö. Våra föreläsare har unik spetskompetens från forskning, fack, industri samt media. Vi jobbar brett med friskfaktorer, ledarskap och organisation och lär ut systematiskt arbetsmiljöarbete, säkerhetskultur samt hantering av stress och kränkningar. Vi vänder oss...


Läs mer om Nordic Work Health och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nordic Work Health

stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Organisatorisk och social arbetsmiljö!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Organisatorisk och social arbetsmiljö från Nordic Work Health, fyll i dina uppgifter: