Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Mer om undersköterskeutbildning i Stockholm

Som undersköterska jobbar du med andra människor i ett yrke där du gör stor skillnad i människors liv. Yrket som undersköterska är varierat och du kan välja bland flera olika inriktningar. Du kan exempelvis arbeta inom akutvård, psykiatri, äldrevård och barn- och ungdomsvård. Efterfrågan på undersköterskor är stor, väljer du att utbilda dig till undersköterska i Stockholm kommer du ha mycket goda chanser att få jobb då undersköterskor med relevant utbildning är efterfrågade på arbetsmarknaden.

Det här lär du dig under utbildningen till undersköterska

När du går en utbildning till undersköterska i Stockholm får du grundläggande vård- och omsorgskunskaper som gör dig redo för arbetslivet. Enligt Skolverket lär du dig om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning. Du får kunskap om biologiskt åldrande och lär dig om människan ur psykologiska, sociala, kulturella och existentiella aspekter. Utbildningen syftar till att ge lärdom om vård- och omsorgsuppgifter som att ge stöd och hjälp vid medicinering, personlig vård och omsorg, hushållsuppgifter och socialpedagogiska uppgifter.

Några av kurserna som ingår i en undersköterskeutbildning:

  • Hälsopedagogik
  • Medicin 1
  • Etik och människans livsvillkor
  • Psykiatri 1
  • Psykologi 1
  • Vård- och omsorgsarbete 1 + 2
  • Med flera

Så blir du undersköterska

Det finns olika vägar att gå för dig som vill arbeta som undersköterska. Antingen läser du vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, läser på komvux eller går en YH-utbildning med inriktning undersköterska. Till skillnad från sjuksköterskeyrket krävs ingen legitimation för att arbeta som undersköterska. Istället är det den aktuella arbetsgivaren som bedömer dina kompetenser. Det som avgör är att du har rätt utbildning, arbetserfarenheter och personliga erfarenheter. För att bygga på dina praktiska erfarenheter inom yrket kan du välja att göra praktik. Om du läser en undersköterskeutbildning i Stockholm finns goda möjligheter till att hitta en praktikplats som passar den inriktning du är intresserad av. Om du läser till undersköterska genom en yrkeshögskola är en praktikperiod ofta en del av utbildningen.

Så är det att arbeta som undersköterska

Jobbet som undersköterska är varierat. Du kan välja att arbeta på exempelvis vårdcentraler, äldreboenden, sjukhus och vårdhem. Det finns de som väljer att arbeta som personliga assistenter, med ASiH (avancerad sjukvård i hemmet) eller inom hemtjänsten. Vill du ha ett yrke där du får göra skillnad i andra människors liv? Då kan undersköterskeyrket vara rätt för dig! Väljer du att läsa en utbildning med inriktningen akutvård får du specialkunskaper för att kunna arbeta inom akutvården på ett sjukhus. Väljer du äldrevård som inriktning är det främst hemtjänst eller äldreboenden du kommer att arbeta på. Inriktningen på din utbildning avgör din framtida arbetsplats – men låt inte det försvåra ditt beslut. Det finns gott om vidareutbildningar inom undersköterskeyrket som ger dig en stor valfrihet i ditt kommande yrkesliv.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨