Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-19 av 19 träffar

Vill du ta ett truckkort? Då behöver du gå en utbildning först. Under utbildningen får du lära dig allt om hur du använder en truck på ett säkert sätt. Du får också möjlighet att öva det du lärt dig under överseende av en handledare. Kursen avslutas med ett skriftligt och praktiskt prov. Klarar du det, har du truckkortet i din hand. I Stockholm finns det många jobb där du förväntas ha truckkort, så vänta inte med att hoppa på utbildningen.

 

Vilka är fördelarna med att gå en truckutbildning?

  • Du kan få fler jobb. Om du har gått och klarat en godkänd truckutbildning ökar dina chanser att få jobb betydligt. Detta beror på att många arbetsgivare i Stockholm efterfrågar just denna kompetens när de letar efter nya medarbetare.
  •  Du får lära dig hur du kör truck på ett säkert sätt. Om du går en truckkurs får du lära dig om viktiga säkerhetsrutiner och bestämmelser för att använda dessa maskiner. Detta är värdefull information som kan skydda både ditt och andras liv i en nödsituation.

 

Vem bör gå utbildningen för truckar?

Det korta svaret på denna fråga är att alla som använder truckar eller överser arbetet med truckar på sin arbetsplats bör gå utbildningen. Den person som ansvarar för andras användning av en truck kommer att vara ansvarig för när och hur den används, han eller hon måste därför förstå hur den fungerar så bra som möjligt för att kunna fatta beslut om säkra arbetsmetoder.

 

Vad får man lära sig på en truckutbildning?

En truckutbildning ger dig en grundlig förståelse för vilka typer av truckar som finns, hur de fungerar och hur man arbetar säkert med dem. En truckkurs tar allt mellan en dag till två veckor beroende på hur mycket grundkunskaper du har och vilken typ av truck du vill lära dig köra.

Under denna tid lär du dig allt om hur man använder olika typer av truckar på ett säkert sätt, hur du lastar varor på rätt sätt på lastbilar och hur du staplar varor så att de kan transporteras eller förvaras på ett säkert sätt. Din utbildning kommer också att behandla följande ämnen:

  • Säkerhetsföreskrifter och bestämmelser för gaffeltruckar
  • Tekniker för lastning och lossning
  • Säkra körvanor för att undvika olyckor och skador

En kurs innehåller både teoretiska lektioner i klassrummet, men självklart även tid som tillbringas ute på golvet där du övar det du lärt dig. Detta innebär att du får mycket tid med truckarna för att få en känsla för hur de fungerar.

 

Varför bör du gå en truckkurs i Stockholm?

Som huvudstad är Stockholm en av landets största logistiska centrum. Det innebär mängder av varor som behöver förflyttas varje dag. Vilket betyder att det finns gott om jobb som kräver truckkort.

En truckutbildning garanterar att du lär dig grunderna i hur man använder och kör en gaffeltruck på ett säkert sätt. Denna kunskap ökar dina chanser att få jobb samt hjälper dig att undvika olyckor eller skador när du använder maskinen. 

Det är viktigt att alla som använder dessa maskiner tar del av säkerhetsinformationen för att skydda sig själva, men också de som finns runt omkring dem på arbetsplatsen. Om du är intresserad av att ta truckkort, hittar du en kurs hos oss.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer