Truckutbildningar, Truckkort

Jockes Säkerhetsutbildningar AB, i Göteborg (+1 orter)
Längd
8 timmar
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
8 timmar
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Truckutbildning, Truckkort

Vi erbjuder truckutbildning för privatpersoner och företag.

Utbildningen vänder sig till dig som använder truck i ditt arbete. Kursen ger grundläggande kunskaper färdigheter.

Vårt kursmaterial är godkänt av arbetsmarknadens parter enligt TLP10 , Transportfackens yrkes och arbetsmiljönämnd (TYA) samt genomförs kursen i enighet med Svensk standard.

Behörighet: A1-A4 och B1-B6.

Genom en utbildning i hjullastare anläggning C2 får du de kunskaper och färdigheter som krävs att framföra en hjullastare säkert då arbetsuppgifterna som skall utföras innebär att man utför arbete enligt ovanstående samt även snöröjning, plana ut ojämn mark och anlägga t ex vägar. En hjullastarutbildning anläggning C2 innebär kunskap i allt man kan göra med en hjullastare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hör gärna av er för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Kursinnehåll

 • Lagar regler och riktlinjer
 • Truck typer
 • Truckens konstruktion
 • Truckens arbetssätt
 • Dagligtillsyn
 • Material och godshantering
 • Ergonomi
 • Säkerhetskontroll/daglig tillsyn
 • Hantering farligt gods
 • Prover

Vad säger lagstiftningen

Ur föreskriften Användning av truckar

Kunskaper och tillstånd 18 § En truck får användas bara av den som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att använda den säkert. 19 § En truckförare skall ha ett skriftligt tillstånd för att få använda truck. Tillståndet skall utfärdas av arbetsgivaren. Om truckföraren är inhyrd för att använda truck i inhyrarens verksamhet skall tillståndet istället utfärdas av inhyraren. Tillståndet skall vara personligt och upplysa om vilka typer av truckar och vilka arbetsuppgifter det gäller för. På ett gemensamt arbetsställe skall den samordningsansvarige ha rutiner för att kontrollera att de som framför truckar har tillstånd till detta från sina respektive arbetsgivare. Den samordningsansvarige skall även tillhandahålla den information som krävs för en säker truckanvändning på arbetsstället. 20 § Den som leder och övervakar arbetet med truckar skall ha den kunskap, information och erfarenhet som krävs för att arbetet ska kunna utföras säkert.

Vad säger arbetsmiljöverket?

AFS 2006:05. föreskriften innebär i korthet: ” Truckanvändningen ska undersökas och riskbedömas systematiskt. Truckar får bara användas i lämpliga miljöer, bland annat måste sikten vara tillfredställande och trucktrafiken ska vara avgränsad från gående. Lastbilsflak och liknande ska säkras innan trucken kör ut på flaket och bälte ska användas när det finns. Arbetsgivarens skriftliga tillstånd och truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper ska vara dokumenterade.

Hur länge är utbildningsbevis för truck giltiga?

Idag finns det ingen giltighetstid för utbildningsbevis för truck, det finns dock en rekommendation i AFS 2006:5 18§. som säger att Repetitions och fortbildningskurser är viktiga för att upprätthålla en säker truckanvändning. Repetitions- och fortbildningskurser ger också möjlighet till attitydpåverkan när det gäller säker truckhantering, riskmedvetenhet och vilja att följa uppställda regler.

Utifrån detta är vår rekommendation att man repeterar sin kunskap var femte år, samma krav som finns på liftutbildningen, detta då truckar är involverad i många olyckor.

Kursledare

Jocke heter jag och det är jag som har Jockes Säkerhetsutbildningar.

Jag som instruktör är väldigt lugn och pedagogisk då det finns mycket att lära sig om inom säkerhet och ekonomi då det händer väldigt mycket olyckor runt om på våra arbetsplatser, jag lyssnar också på dom som har beställt utbildningar och kommer fram till det bästa för kunden då man måste vara flexibel.

Intyg

Efter godkänt slutprov skickar vi utbildningsbevis /plastkortet via Posten samt så kan elektroniskt utbildningsbevis laddas ner när du är klar.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Truckutbildningar, Truckkort, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mathias Löfgren
10 mar 2023

Tack för hög klass och kunskap vid truckutbildningen! Kan starkt rekommendera Jockes Säkerhetsutbildningar till alla där ute.

Jockes Säkerhetsutbildningar AB
Hällebergsvägen 5
433 60 Stenkullen

Hej! Jocke heter jag och det är jag som har Jockes Säkerhetsutbildningar. Då jag har hållit på med utbildningar sen 2004 och har haft hela Sverige som min arbetsplats så har jag utbildat väldigt mycket folk i hela landet. Jag...

Läs mer om Jockes Säkerhetsutbildningar AB och visa alla utbildningar.

Highlights