Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-16 av 16 träffar

Behöver du skaffa truckkort och vill utbilda dig i Halmstad?


Gå en utbildning som ger dig möjlighet att arbeta som truckförare och öka dina chanser på arbetsmarknaden. Att inneha ett truckkort är ett eftertraktat kompetensbevis  som öppnar dörrar till en karriär inom lager- och logistikbranschen. Här hittar du truckkortsutbildningar för dig i Halmstad.

På en truckkortsutbildning får du både teoretisk och praktisk utbildning som ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att hantera olika typer av truckar. Kursbildarens instruktörer ser till att du får en grundlig genomgång av säkerhetsregler och instruktioner, samt att du får praktisk erfarenhet av att köra truck. Ta steget och skaffa ditt truckkort redan idag!

Att skaffa ett truckkort är ett viktigt steg för dig som vill arbeta med truckar inom olika branscher som logistik, industri, lager och bygg, och det finns flera alternativ för dig som vill ta truckkort i Halmstad. Att ha införskaffat sig truckkort innebär att du har den nödvändiga kompetensen och kunskapen för att köra en truck på ett säkert sätt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de krav som ställs  för att skaffa truckkort, hur mycket det kan kosta och vad som ingår i utbildningen.

Krav för att skaffa truckkort

För att få skaffa truckkort finns det vissa krav som behöver uppfyllas. Det första kravet är att du måste vara minst 18 år gammal. Vidare behöver du ha godkänd syn, vara i god fysisk form och ha godkända kunskaper i svenska eller engelska. Detta för att kunna läsa och förstå instruktioner och säkerhetsföreskrifter.

Utbildningen måste genomföras av en auktoriserad utbildare och uppfylla Arbetsmiljöverkets krav. Utbildningen ska innehålla både teoretiska och praktiska moment och omfatta allt från säkerhetsföreskrifter till praktisk körning.

Utbildningens innehåll

Som tidigare nämnts så behöver en godkänd truckutbildning innehålla både teori och praktik. Teoridelen handlar om bland annat arbetsmiljö, säkerhet, truckens konstruktion, underhåll och körteknik. Den praktiska delen innefattar bland annat övningar med körning, lastning och lossning samt övningar för att öka medvetenheten kring säkerhetsföreskrifter.

För att få godkänt behöver du visa att du har förstått och kan tillämpa säkerhetsföreskrifterna och körteknik på ett korrekt sätt.

Vi hoppas att detta hjälper dig att hitta din truckkortsutbildning i Halmstad. Lycka till!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer