Röjsågsutbildning

Röj undan gräs och grenar

Vill du ha ordning och reda på din bakgård eller behöver du kunskaper inom röjsåg till ditt yrke? En röjsågsutbildning är till för dig som vill lära dig använda en röjsåg på ett säkert och ergonomiskt sätt. Lär dig kapa grenar och rensa upp i trädgård eller annan miljö.
Visar 1-25 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-25 av 43 träffar
1
2

Mer om röjsågsutbildningar

Röjsågen, eller som den även kallas grästrimmer, är ett verktyg som används för lite olika ändamål baserat på vilken modell du använder. Vissa röjsågar används främst till att putsa till gräsmattan längst in med staket, runt buskage och träd eller kring andra saker som kan finnas på din gräsmatta – där en gräsklippare kan ha svårt att komma åt. Andra röjsågar används för att kapa mindre till större grenar runt om i trädgården och skogsmiljö. Det är motorns styrka och bladets storlek som avgör vad ditt val av röjsåg kan kapaet är därför viktigt att du vet vilken typ av arbete din röjsåg klarar av innan du ger dig ut och börjar kapa.

Minst lika viktigt som din röjsågs kapacitet är hur du väljer att sköta underhållet av din såg. Munstycke behöver rengöras efter varje användning, bladen behöver också rengöras, behandlas och kanske till och med slipas med tiden. Om du vill att din röjsåg ska fungera effektivt är det bra att se till att du vet hur du ska sköta om den.

 

Drift och säkerhet

Röjsågar finns både som bensin- och eldrivna. En nackdel med de bensindrivna röjsågarna är att de är mer högljudda än de eldrivna. De är inte heller lika miljövänliga som de eldrivna, och är dessutom dyrare i drift.

Även om röjsågar oftast inte är lika tunga som en motorsåg och därför inte lika svåra att hantera, så är det i alla fall viktigt att se till att du kan utföra arbetet säkert. Många röjsågar kommer med en sele som är viktig att du först spänner åt runt din kropp. Gör du detta fel, finns alltid en risk att du kan tappa redskapet eller inte kan använda sågen på ett optimalt sätt.

 

Röjsågsutbildning

Som vi nämnt ovan finns det många saker att tänka på med att operera en röjsåg. Det finns olika typer att hantera, drift och underhåll att konstatera samt att säkerheten inte går att åsidosätta. Om du vill få koll på allt detta på ett enkelt och smidigt sätt bör du gå en röjsågskurs. Med en utbildning får du lära dig om alla dessa områden och generellt det du behöver veta för att kunna utföra arbete med en röjsåg på ett säkert och effektivt sätt.

 

Röjsågsutbildning – vilket kap!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer