Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar

Mer om PMP – Projektledningsutbildning

PMP - Project Management Professional

PMP, Project Management Professional, är idag väldens mest etablerade projektledningscertifiering. Ca 300 000 personer är certifierade välden över, varav 1 600 i Sverige.

Att satsa på att bli PMP-certifierad kan vara vägen till nya arbetsuppgifter eller karriärvägar då behovet av projektledare hela tiden ökar. Men även kraven på projektledare ökar också i USA är det ofta ett villkor i upphandlingar att ett projekt ska ha certifierade projektledare. Vi går troligtvis mot samma utveckling i Sverige. I kampen om att få genomföra ett projekt kan det vara avgörande att kunna erbjuda en certifierad projektledare med en koppling till ett nätverk av kompetens inom projektledning. 

Krav på utbildning och färdighet

För att kunna certifiera sig inom PMP ska fastställda krav på utbildningsnivå och erfarenhet av projektledning vara uppfyllda.

  • Har du en gymnasieexamen krävs 7 500 projektledartimmar under de senaste fem och som högst åtta åren, samt 35 h projektledarutbildning.
  • Har du en högskole- eller universitetsexamen krävs 4 500 projektledartimmar under de senaste tre åren och högst åtta åren tillsammans med 35 h formell projektledarutbildning

När kraven på utbildning och erfarenhet är uppfyllda är sista steget till att bli PMP-certifierad ett datorbaserat test.

Först måste man hämta Certification Handbook där det finns information om ansökningsformulär. Ansökan till PMP kan endast göras online på PMI:s hemsida. Efter5-10 arbetsdagar skickar PMI ett ”Eligibility letter” som visar om du är behörig att genomföra testet. Är du behörig kan du efter det boka in när du vill göra testet, som genomförs som CBT, Computer Based Testing.

PMP-tentamen innehåller 200 flervalsfrågor och du har fyra timmar på dig att svara på frågorna. Det är bara 175 av dessa som räknas, resterade 25 kommer slumpmässigt finnas utplacerade i testet. De finns med som bedömning om de kan användas som riktigt frågor i kommande test.

Kravet för godkänt i PMP-tentamen är 106 rätt, vilket är 61 %. Tentan testar kunskap, tillämpning och analytisk förmåga och många frågor är situationsanpassade.

The Project Management Institute, PMI

Det är PMI, The Project Management Institute, som utfärdar PMP-certiferingen. PMI grundades 1969 och är idag världens ledande organisation för personer som är intresserade av professionell projektledning. Idag har organisationen ca 265 000 medlemmar och dess syfte är att främja och utveckla projektledning, sprida information och skapa kontaktytor för projektledning. PMI är en fristående, icke vinstdrivande organisation.

 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer