Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-25 av 25 träffar
 

Mer om PMP – Projektledningsutbildning

PMP - Project Management Professional

PMP, Project Management Professional, är idag väldens mest etablerade projektledningscertifiering. Ca 300 000 personer är certifierade välden över, varav 1 600 i Sverige.

Att satsa på att bli PMP-certifierad kan vara vägen till nya arbetsuppgifter eller karriärvägar då behovet av projektledare hela tiden ökar. Men även kraven på projektledare ökar också i USA är det ofta ett villkor i upphandlingar att ett projekt ska ha certifierade projektledare. Vi går troligtvis mot samma utveckling i Sverige. I kampen om att få genomföra ett projekt kan det vara avgörande att kunna erbjuda en certifierad projektledare med en koppling till ett nätverk av kompetens inom projektledning. 

Krav på utbildning och färdighet

För att kunna certifiera sig inom PMP ska fastställda krav på utbildningsnivå och erfarenhet av projektledning vara uppfyllda.

  • Har du en gymnasieexamen krävs 7 500 projektledartimmar under de senaste fem och som högst åtta åren, samt 35 h projektledarutbildning.
  • Har du en högskole- eller universitetsexamen krävs 4 500 projektledartimmar under de senaste tre åren och högst åtta åren tillsammans med 35 h formell projektledarutbildning

När kraven på utbildning och erfarenhet är uppfyllda är sista steget till att bli PMP-certifierad ett datorbaserat test.

Först måste man hämta Certification Handbook där det finns information om ansökningsformulär. Ansökan till PMP kan endast göras online på PMI:s hemsida. Efter5-10 arbetsdagar skickar PMI ett ”Eligibility letter” som visar om du är behörig att genomföra testet. Är du behörig kan du efter det boka in när du vill göra testet, som genomförs som CBT, Computer Based Testing.

PMP-tentamen innehåller 200 flervalsfrågor och du har fyra timmar på dig att svara på frågorna. Det är bara 175 av dessa som räknas, resterade 25 kommer slumpmässigt finnas utplacerade i testet. De finns med som bedömning om de kan användas som riktigt frågor i kommande test.

Kravet för godkänt i PMP-tentamen är 106 rätt, vilket är 61 %. Tentan testar kunskap, tillämpning och analytisk förmåga och många frågor är situationsanpassade.

The Project Management Institute, PMI

Det är PMI, The Project Management Institute, som utfärdar PMP-certiferingen. PMI grundades 1969 och är idag världens ledande organisation för personer som är intresserade av professionell projektledning. Idag har organisationen ca 265 000 medlemmar och dess syfte är att främja och utveckla projektledning, sprida information och skapa kontaktytor för projektledning. PMI är en fristående, icke vinstdrivande organisation.

 

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter

boka utbildning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Wenell Management AB

Wenell har följt upp vad kursdeltagarna tycker efter att de har hunnit att provat de nya kunskaperna i verkligheten. Läs resultatet fån Wenells effektvärdering 2016.

Läs mer
"Ny som chef" hos Mindset
Utbildningen började redan innan första kursdagen

Carl Carlsson, Systemutvecklarchef Multisoft Consulting, har gått kursen Ny som chef. 

Läs mer om vad Carl tyckte om kursen
Kommentarer från en tidigare kur...
Bli en bättre projektledare!

Kajsa Eklund, projektledare på Trafikverket har gått kursen Human Skills hos Semcon. Kajsa jobbar som projektledare på Trafikverkets IT-enhet. Hon är med från projektets start till slut och ansvarar för att leveransen blir som förväntat. Trafikverket anlitar Semcon för samtliga sina projektledarutbildningar.

Läs mer
Vanessa Eriksson är idag en PMP-...
"Utbildaren gjorde ett underbart jobb som fick mig att förstå hela kedjan"

Vanessa Eriksson Manager, Global Master Data Management TeliaSonera är idag en PMP® certifierad projektledare. Hon gick utbildningen via Mindset.

Läs mer