Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Kommunikation
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildningOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 22 träffar
1 3
Annonser

Reportage inom Maskindirektivet

Vad är maskindirektivet?

Maskindirektivet är ett direktiv som visar på de säkerhet- och hälsokrav som gäller för maskiner som tillverkas och ges ut på marknaden inom EU. För att en maskin ska kunna säljas fritt på den europeiska marknaden krävs det att den har en CE-märkning - som visar på att den uppfyller maskindirektivets krav. Direktivet handlar främst om produktsäkerhet och hur det måste finnas med i hela kedjan från tillverkning till användning. Det berör därför dig som tillverkare, distributör, importör och köpare men också vad du som användare måste ta hänsyn till vid användning av maskiner. Maskindirektivet gäller både för produkter som används privat och de som används yrkesmässigt och det är detsamma för alla länder som är anslutna till EU och omfattar även Norge, Island och Lichtenstein.

För att du ska kunna vara säker på att du följer maskindirektivets krav kan du använda dig av harmoniserade standarder. Med det menas standarder som är framtagna med direktivet som utgångspunkt och genom att följa dessa kommer du därmed uppfylla de krav som finns.

Det nya maskindirektivet

I det nya maskindirektivet har man förtydligat och förenklat de gamla reglerna, där bland annat definitionerna av vissa begrepp har förbättrats. Man har även gjort förändringar i de grundläggande hälso- och säkerhetskraven som berör främst buller och vibrationer, ergonomi, stablitet och styrsystem. Direktivet har också lagt till nya regler för maskiner som applicerar bekämpningsmedel. Reglerna handlar om vilka miljöskyddskrav som ska uppfyllas av nya maskiner och vilken typ av riskbedömning som behövs göras.

Frågorna är många om det nya maskindirektivet och det kan därför vara en bra idé gå en kurs för att få reda på vad som gäller och få svar på dina frågor.

Varför lära sig maskindirektivet?

Maskindirektivet är ett mycket viktigt direktiv för industrin men ibland kan det vara svårt att förstå och veta hur man ska följa det. Genom att lära dig hur du ska hantera direktivet kan du underlätta det dagliga arbetet och se till att minimera risken för olyckor relaterade till att användandet av maskiner genom att följa kraven vid konstruktion, tillverkning och installation.

Exempel på vad en kurs i maskindirektivet kan innehålla:

  • Definitioner och tillämpning
  • Grundläggande hälso- och säkerhetskrav
  • Säkerhetssystem
  • Utformning av säkerhetsinstruktioner
  • Harmoniserade standarder
  • Förändringar i det nya maskindirektivet