Visa utbildning.se som: Mobil

CE-märkning och Maskindirektivet

Kiwa Sweden Academy
Kort om utbildningen
2 dagar
13 000 SEK exkl. moms
   
Distans, Göteborg
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06

Kursbeskrivning

CE-märkning MD

CE-märkning och Maskindirektivet

Maskindirektivet (2006/42/EG) gäller alla maskiner som tillverkas eller tas i bruk från och med 2009-12-29. Direktivet riktar sig till tillverkare, importörer och distributörer och anger vilka grundläggande hälso- och säkerhetskrav som gäller för maskiner inom EES.

Målet med denna kurs är att kunna förstå och uppfylla Maskindirektivets krav på säkerhet samt att kunna utföra och förstå vikten av riskanalys, riskbedömning.

Tvådagarskursen i CE-märkning och Maskindirektivet reder ut begreppen för dig som vill veta hur CE-märkning, produktansvar, tekniska krav och krav på dokumentation hänger ihop. Du får nyttiga kunskaper för bättre underlag vid inköp av produkter och anläggningar. Du får också bra förutsättningar för lyckade upphandlingar och projekt.

Framförallt går vi igenom den viktiga riskbedömningen, standarder och utfärdande av 2A och 2B intyg.

Målgrupp

Kursen vänder sig till projektledare, inköpare och projektingenjörer inom tillverknings- och processindustri och andra som blir inblandade i större eller mindre upphandlingar av produkter och system.

Kursinnehåll

Hålltider

Kl. 0830-16.30

Program

Dag 1
Grundläggande säkerhetskrav
Definitioner och tillämpningsområde
Säkerhetssystem och integration av säkerheten

Dag 2
A-, B-, och C- standarder
Riskbedömning
Försäkran om överensstämmelse, 2A och 2B intyg

Investering

13000 SEK exklusive moms, i priset ingår kursdokumentation, lunch och kaffe.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om CE-märkning och Maskindirektivet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kiwa Sweden AcademyKiwa Sweden har mer än 30 års erfarenhet och djup kunskap från arbete inom industrin i norra Europa. Vi har också lång erfarenhet av utbildning och kan därför hjälpa dig att nå dina mål. Vår utbildning baseras på Kiwa Swedens...


Läs mer om Kiwa Sweden Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kiwa Sweden Academy

Neongatan 4B
431 53 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera CE-märkning och Maskindirektivet!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen CE-märkning och Maskindirektivet från Kiwa Sweden Academy, fyll i dina uppgifter: