Heta Arbeten® / Hot Work Operator According to standard SBF 2022

JA kompetens AB, Rikstäckande
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Heta arbeten är en kurs framtagen av Brandskyddsföreningen för att förhöja säkerheten för den som arbetar med brandfarliga verktyg. Konceptet har visat sig framgångsrikt och olyckorna är idag avsevärt färre.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som ska hantera eller befinna dig i en arbetsmiljö med verktyg som alstrar värme eller avger gnistor. Exempel på sådana verktyg kan vara svetsinstrument, vinkelslip eller arbeten med snabbroterande verktyg. Om verktygen hanteras felaktigt i till exempel en brand kan i värsta fall oönskad värmeutveckling uppstå. Denna kurs lär dig hantera denna arbetsmiljö på bästa sätt.

Utbildningens innehåll

  • Lagar och regler
  • Organisation och ansvar för delaktiga
  • Säkerhetsregler
  • Förebyggande brandskydd
  • Släckövning, släckmedel och släckutrustning
  • Brandfarlig vara samt EX-miljö

Kursmål

Att erhålla fördjupad kunskap för att kunna förebygga brand och förstå nödvändigheten av att tillämpa säkerhetsreglerna. Att bli medveten om vilket ansvar du har.

Efter avslutad kurs får du ett certifikat som intygar att du har tagit del av detta.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Heta Arbeten® / Hot Work Operator According to standard SBF 2022, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights