Topp 10 inom ekonomi

Vill du lära dig mer om ekonomi? Kanske utveckla dina kompetenser för att arbeta som ekonomiassistent, redovisningsekonom eller löneadministratör? Vi på utbildning.se vill hjälpa dig med att hitta rätt utbildning. Här har vi listat de topp tio utbildningarna inom ekonomi som är mest populära på utbildning.se just nu.

Topp 10 inom ekonomi

Vill du lära dig mer om ekonomi? Kanske utveckla dina kompetenser för att arbeta som ekonomiassistent, redovisningsekonom eller löneadministratör? Vi på utbildning.se vill hjälpa dig med att hitta rätt utbildning. Här har vi listat de topp tio utbildningarna inom ekonomi som är mest populära på utbildning.se just nu. 

I listan med utbildningar hittar du både utbildningar för dig som är nybörjare och för dig som redan har erfarenhet inom området. Alla utbildningar hålls av kompetenta utbildningsledare för att du ska utvecklas så mycket som möjligt inom området ekonomi. I listan hittar du flera utbildningar på distans. Fördelen med distansutbildningar är att de möjliggör för dig att få nya kompetenser både på den plats och den tid du själv föredrar. Läs vidare och hitta en utbildning inom ekonomi som passar just dig. 

1

Diplomerad ekonomiassistent

BRT Panorama Competence AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 9 950 SEK

💬   Rating: 4,7 (baseras på 9 recensioner)

Diplomerad ekonomiassistent efter sju lektioner:

Vill du lära dig mer om ekonomi? Då passar den här utbildningen dig perfekt. Utbildningen består av sju lektioner som täcker de områden du behöver för att förstå ett företags ekonomi, och efter avslutad utbildning kan du titulera dig som certifierad ekonomiassistent. 

De områden som tas upp under utbildningen är bland annat generellt ekonomiarbete, budgetering, kalkylmetoder och grunder i bokföring. Under den här utbildningen utvecklar du dina kompetenser inom området, och efter utbildningen kommer du kunna kostnadsbestämma produkter och tjänster, upprätta en budget samt bokföra enklare händelser. 

Läs mer om utbildningen här


2

Certifierad Redovisningsekonom

Xpectum AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 6 veckor

💰   Kostnad: 17 900 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 14 recensioner)

Lär dig mer om redovisning och ekonomisystem:

Den här utbildningen ger dig alla kompetenser du behöver för att kunna arbeta som redovisningsekonom. Du får under utbildningens gång bland annat kunskaper om ett företags totala redovisning, bokföring samt samanställning av balans- och resultaträkningar. Du introduceras även till företagsbeskattning, intern redovisning och ekonomisystem. 

Den här distansutbildningen är framtagen för att matcha marknadens krav på redovisningsekonomer, för att du ska få alla de kompetenser som behövs för att kunna arbeta inom området. Utbildningen sker helt på distans och du bestämmer själv när och hur mycket du vill studera.  

Läs mer om utbildningen här


3

477 onlineutbildningar till priset av 1!

Diploma Utbildning

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: -

💰   Kostnad: 4 795 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 53 recensioner)

Utbildas när och var du vill:

Vill du utveckla dina kompetenser inom ekonomi när du har tid över? Den här utbildningen gör det möjligt. Diploma Utbildning har 477 utbildningar inom ett flertal olika kategorier. Med den här utbildningen får du tillgång till alla, och kan när du vill utbildas inom det område du önskar.  

Utbildningen sker helt på distans och du kan utveckla dina kompetenser på tåget såväl som hemma. Efter avklarade utbildningar kan du få diplom och certifieringar som är attraktiva på arbetsmarknaden. 

Läs mer om utbildningen här


4

MBA - Human Resources Management

EU Business School

📍    Plats: Barcelona

⏱️   Längd: 3 terminer

💰   Kostnad: -

💬   Rating: -

Lär dig allt om HR i Barcelona:

Vill du jobba med HR och personalfrågor? Den här utbildningen ger dig alla kompetenser du behöver för just det. Utbildningen ger dig kunskaper inom områden som management, utveckling, kommunikation och förhandling.  

Under utbildningens gång lär du dig mer om organisationsförändringar och får en bredare förståelse för en organisations beteendemönster, och kan efter avslutad utbildning arbeta inom resources management med flera olika arbetsuppgifter. Utbildningen hålls av EU Business School i Barcelona. 

Läs mer om utbildningen här


5

Diplomerad Redovisningsekonom

Distanslära

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 termin

💰   Kostnad: 16 800 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 69 recensioner)

En heltäckande utbildning till rekovisningsekonom:

Vill du arbeta som redovisningsekonom, men saknar tidigare kunskaper? Den här utbildningen är heltäckande och kräver inte några tidigare kunskaper inom redovisning. Under utbildningen får du bland annat lära dig mer om företagsekonomi, priskalkyler, bokföring, löneredovisning och avtalsrätt.  

Du får under den här utbildningen även genomföra en fiktiv praktik i systemet Fortnox, där får du öva på vanligt förekommande bokföringshändelser som sker i ett bolag. Allt från bolagets första händelse under året till bokslut. Efter genomförd utbildning erhåller du ett certifikat. 

Läs mer om utbildningen här


6

Löneadministratör

Distansinstitutet

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 15 920 SEK

💬   Rating: 4,7 (baseras på 31 recensioner)

Lär dig allt om lönefrågor:

Vill du lära dig mer om arbete inom löneområdet, tycker du även om både siffror och service? Den här utbildningen ger dig kompetensen att hjälpa medarbetare på företag med lönefrågor och du får kunskaper om lagar och regler som finns gällande lön. Efter avslutad utbildning kommer du kunna arbeta med att sköta hela löneprocessen. 

Under den här utbildningen får du bland annat lära dig mer om lönekörningsprocessen, analysera lönespecifikationer, beräkna semester samt föräldraledighetslagen. Du lär dig även relationen mellan lön, ekonomi, skatt och HR. Den här utbildningen sker helt på distans och du kan läsa den var du vill i egen takt. 

Läs mer om utbildningen här


7

Certifierad Ekonomiassistent

Xpectum AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 4 veckor

💰   Kostnad: 13 900 SEK

💬   Rating: 4,5 (baseras på 34 recensioner)

Certifierad ekonomiassistent på fyra veckor:

Drömmer du om att jobba som ekonomiassistent? Den här distansutbildningen ger dig alla de kompetenser du behöver. Under utbildningens gång får du kompetenser till att utföra löpande bokföring och redovisning samt enklare bokslut. Du lär dig bland annat mer om ekonomiska grundbegrepp, leverantörs- och kundreskontra, avskrivningar och nyckeltalsberäkningar. 

Den här distansutbildningen är framtagen med utgångspunkt i vad marknaden ställer för krav på ekonomiassistenter, för att du ska få alla de kompetenser som behövs för att kunna arbeta inom området. Utbildningen sker helt på distans och du bestämmer själv när och hur mycket du vill studera. 

Läs mer om utbildningen här


8

Diplomerad Controller

Taurus Ekonomiutbildning

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 10 dagar

💰   Kostnad: 27 920 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 22 recensioner)

Utvecklas inom ekonomi- och verksamhetsstyrning:

Vill du arbeta som controller? Den här utbildningen ger dig en bred bas för arbetet som controller. Under utbildningens gång får du bland annat lära dig att analysera ett företags ekonomiska utveckling samt hur du tar fram relevanta beslutsunderlag.  

Du får även lära dig olika verktyg för att kunna utföra en effektiv ekonomi- och verksamhetsstyrning. Efter avslutad utbildning har du kompetenser till att på ett pedagogiskt sätt nå en målgrupp med ditt budskap. 

Läs mer om utbildningen här


9

Certifierad Fastighetsmäklarassistent

Academy Online

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 10 veckor

💰   Kostnad: 23 200 SEK

💬   Rating: -

Allt om fastighetsekonomi:

Vill du arbeta med husaffärer? Här är utbildningen för dig. Den här utbildningen ger dig kunskaper inom fastighetsekonomi för att kunna arbeta med administrativa och praktiska rutiner på ett mäklarföretag. 

Utbildningen består av de fem områdena samhällsekonomi och fastighetsvärdering, ekonomi, byggnadsteknik och lågenergihus, juridik samt fastighetsförmedling. Den här distansutbildningen läser du i egen takt och du erhåller ett certifikat efter den är avklarad. 

Läs mer om utbildningen här


10

Solceller – projektering, teknik och ekonomi

STF Ingenjörsutbildning AB

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 22 900 SEK

💬   Rating: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Ekonomi och teknik, både teoretiskt och praktiskt:

Är du intresserad av både teknik och ekonomi? Under den här kursen lär du dig om solceller, både gällande ett projekts ekonomi och en anläggnings effektivitet, skötsel och tillförlitlighet.  

Du får kompetenser till att identifiera solcellspontential, samt projektera en effektiv och lönsam solcellsanläggning. Utöver det lär du dig vad som är viktigt att hålla under uppsikt på en entreprenad och i driftsfasen. Utbildningen utgår från ett praktikfall där du varvar teori med praktiska övningar. 

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin ekonomi och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-03-2022 till 28-02-2023.

Letar du efter andra ekonomiutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 400 utbildningar inom ekonomi på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar


Annonser