04 jan 2023

Ekonomiguiden

Ekonomiguiden

Vill du arbeta med ekonomi och veta mer om olika arbetsområden så har du kommit rätt. Kanske arbetar du redan inom ekonomi och behöver uppdatera dina kunskaper? Eller vill du hitta utbildningar inom ekonomi som är eftertraktade? I ekonomiguiden hjälper vi dig reda ut olika grenar inom ekonomi och vad utbildningarna innehåller så att du kan- ta reda på vilken ekonomiutbildning som passar dig.

Alla hanterar ekonomi på olika nivåer dagligen. I din privatekonomi kanske du har satt upp ett långsiktigt sparande, på arbetet kanske du förväntas att kontra inköp som du gjort. På arbetsplatser kommer det alltid på ett eller annat sätt behöva finnasDet kommer alltid att finnas en efterfrågan på personer med ekonomiska kunskaper, men det kan vara svårt att veta vilka ekonomiutbildningar som finns.  

Hitta din ekonomiutbildning

Varför en ekonomiguide?

Ekonomi är ett traditionellt yrke som idag, precis som många andra yrken, finns i med många olika inriktningar. Det finns flera olika akademiska program men även yrkeshögskolor och privata arrangörrer som erbjuder utbildningar inom ekonomi. I den här guiden går vi igenom flera olika inriktningar och benar ut vad olika utbildningar innehåller och hur arbetsmarknadens efterfrågan ser ut för de olika yrkenar.

Vem är guiden till för?

Ekonomiguiden riktar sig brett men går in på de små detaljerna. Visste du att det finns mängder med utbildningar omför ekonomi för icke ekonomer?. Guiden riktar sig till dig som på något sätt vill öka din förståelse för de ekonomiska principerna för att kunna bedöma risker och lönsamhet. Vidare vänder sig guiden till dig vill inleda en karriär inom ekonomi, vanligtvis som ekonomiassistent eller redovisningsassist.

Senast uppdaterad: 04 jan 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-01-04

Guiden för dig som vill bli ekonomiassistent

Är du intrresserad av ekonomi och vill utbilda dig till ekonomiassistent? Som ekonomiassistent kommer du behöva kunna mycket om mycket. Ekonomiassistenten bör vara detaljmedveten och redo att analysera hur företaget kan öka sina vinster. Det här är guiden som tar reda på vad det innebär att utbilda sig till ekonomiassistent.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-05

Vad gör en controller?

En controller har goda ekonomiska kunskaper och arbetar i huvudsak med budgetering och uppföljning. Kunskaper är viktiga för ledningen och som controller har du mer mandat för att avgöra när det finns tillgångar att gasa eller när det är dags att dra i nödbromsen för att siffrorna inte går ihop.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!