Vidareutbildning för tunneltågförare

Vidareutbildning för tunneltågförare

Att vara tunneltågförare ställer stora krav på noggrannhet och uppmärksamhet. Man måste också klara att arbeta under stress och göra flera saker samtidigt. Vid stationerna ansvarar du som tunneltågföraren för manövrering av vagnsdörrarna så att trafikanterna kan komma av och på tåget snabbt och smidigt. Tåget körs efter tidtabell och arbetet kan ibland upplevas stressigt. Att informera trafikanterna vid förändringar i trafiken ingår också i arbetet för en tunneltågförare. 

Förslag på vidareutbildning för dig som tunneltågförare

Möjligheter till vidareutbildning för tunneltågförare

Rollen som tunneltågförare kan vara stressigt och ställer stora krav på noggrannhet och uppmärksamhet. Du måste också klara att arbeta under stress och göra flera saker samtidigt.

Om olyckan skulle vara fram och en resenär  skulle drabbas av hjärtstopp är det viktigt att du som tunneltågförar snabbt kan hjälpa till. Det händer också att det uppstår bråk på tunnelbanan, en kurs i konflikthantering och hot och våld kan därför vara på sin plats.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Att läsa en utbildning samtidigt som du arbetar kräver engagemang och planering. Även om du läser en kurs på distans kommer du att behöva avsätta tid för att kunna ta till dig de nya kunskaperna. Ett första steg när du bestämt dig för att du vill läsa en utbildning kan vara att kolla upp om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling.

När du väljer utbildning är det bra att försöka kartlägga de egna kunskapsluckorna och se om det finns något område du skulle kunna bli bättre på. Om du har svårt att välja vilken utbildning du vill läsa kan du tala med dina kollegor, kanske har de tips på en kurs eller arrangör som varit bra.

Relaterade yrken

[Facebook:recommend]


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser