Topp 10 inom arbetsmiljö

Vill du få verktyg att förbättra arbetsmiljön på din arbetsplats? Här har vi listat de tio mest populära utbildningarna inom arbetsmiljö på utbildning.se just nu. 

Två kvinnor pratar med varandra

På topplistan över arbetsmiljöutbildningar hittar du allt ifrån brandskyddsarbete till psykisk hälsa. Under en arbetsmiljöutbildning får du lära dig mer om hur du aktivt kan arbeta med arbetsmiljön för att skapa en produktiv och kreativ arbetsplats. Utbildningar i arbetsmiljö riktar sig oftast till chefer, ansvariga för arbetsmiljö och skyddsombud. 

1

BAS P / BAS U Byggarbetsmiljösamordnare

LAVI gruppen

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 3 500 SEK

💬   Snittbetyg: -


Byggarbetsmiljösamordnare för bygganläggningsprojekt

Kursen vänder sig främst till entreprenörer inom bygg- och anläggningsbranschen som utför reparations- och underhållsarbeten och områdesförvaltare inom bostadsföretag. Efter avklarad kurs kommer du att kunna vara byggarbetsmiljösamordnare för mindre och enklare bygganläggningsprojekt och fastighetsunderhåll. Du får bland annat lära dig hur arbetsmiljöfrågorna ska styras från planering till färdigställandet av byggprojektet. 

Läs mer om utbildningen här


2

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Learnster

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Motsvarar en heldags klassrumsundervisning

💰   Kostnad: 2 495 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 6 recensioner)


Få grundkunskaper inom arbetsmiljöområdet

Systematiskt arbetsmiljöarbete är ett viktigt verktyg för att skapa trivsel och goda resultat. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i hur du kan arbeta praktiskt med arbetsmiljö på din arbetsplats. Du får bland annat lära dig mer om hur ni kan gå tillväga för att samverka och arbeta systematiskt för att utveckla både den fysiska och organisatoriska arbetsmiljön på arbetsplatsen.  

Utbildningen riktar sig till chefer, arbetsledare, skyddsombud och övrig personal som i sin arbetsroll behöver kunskap inom arbetsmiljöområdet.  

Läs mer om utbildningen här


3

Diplomerad KMA-samordnare

Effort Consulting AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 16 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5  (baseras på 4 recensioner)


Samordna på rätt sätt och få ett helhetsgrepp

Målet med kursen är att stärka och vässa dina kunskaper i din roll som KMA-samordnare. Utbildningen passar alla oavsett bransch, men du rekommenderas ha viss erfarenhet av systematisk kvalitets-, miljö- eller arbetsmiljöarbete. Efter utbildningen kommer du att kunna leda och utveckla ett framgångsrikt integrerat KMA-arbete som uppfyller kraven i ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001.  

Kursen riktar sig bland annat till KMA-samordnare, kvalitetschefer och samordnare, interna revisorer och verksamhetsutvecklare.  

Läs mer om utbildningen här


4

Allmän ställningsutbildning upp till 9 meter

Confirm Education AB

📍    Plats: Blekinge, Halland och Skåne

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 2 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,2  (baseras på 8 recensioner)


Säkerställ en trygg arbetsmiljö

Fallolyckor är idag den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen. Syftet med utbildningen är att öka kunskapen och medvetenheten hos deltagarna för att säkerställa en trygg arbetsmiljö.  Allmän ställningsutbildning vänder sig till alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställningar under nio meter.  

Alla deltagare får ett certifikat som gäller i fem år. Utbildningen erbjuds på svenska, engelska, polska och arabiska. Utbildaren är ackrediterad enligt ID06.  

Läs mer om utbildningen här


5

AFA-ansluten BAM - Bättre Arbetsmiljöutbildning (2 dagar)

Kompetensutveckla.se

📍    Plats: Stockholm, Sundsvall, Umeå och Västerås

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 7 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 219 recensioner)


Bättre arbetsmiljö

BAM – Bättre arbetsmiljö vänder sig till chefer, arbetsledare och skyddsombud. Med BAM-utbildningen får du som deltagare grundläggande arbetsmiljökunskaper och en god förståelse för hur samverkan bör fungera mellan arbetsgivare, skyddsombud och övriga anställda som arbetar med arbetsmiljöfrågor.  

Under kursen får du bland annat lära dig mer om hur du undersöker risker och medverkar till att genomföra förebyggande insatser, hur du kan följa sambandet mellan en bra arbetsmiljö och verksamhetens utveckling och hur du kan söka vidare information som går att omsätta i det dagliga arbetsmiljöarbetet.  

Läs mer om utbildningen här


6

Certifierad fysioterapi- och rehabiliteringscoach

Academy Online

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 8 veckor

💰   Kostnad: 13 520 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Hjälp människor till högre livskvalitet

I din yrkesroll som fysioterapi- och rehabiliteringscoach träffar du klienter som på grund av psykisk eller fysisk ohälsa upplever en begränsning. Det kan till exempel bero på skador eller livsstilssjukdomar som diabetes, övervikt eller stressrelaterade problem. Klienterna som du coachar har ordinerats rehabiliteringsträning av en läkare.  

Du kommer att samverka med andra professioner för att få rätt underlag till träningen och för att kunna skicka klienten vidare vid behov av andra kompetenser. Efter avklarad utbildning blir du certifierad fysioterapi- och rehabiliteringscoach och kan arbeta inom bland annat primärvård, privat sektor och som egen företagare.  

Läs mer om utbildningen här


7

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA)

First Aid Sweden 

📍    Plats: -

⏱️   Längd: 12 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: 4,5  (baseras på 22 recensioner)


Första hjälpen-program vid psykiska kristillstånd

Målet med första hjälpen till psykisk hälsa är att rädda liv genom ökade kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord. Precis som första hjälpen vid akut kroppslig sjukdom erbjuder First Aid Sweden ett första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd med tillhörande handlingsplan. Med enkla åtgärder i en akut situation kan du förhindra att tillståndet för den berörda personen förvärras och förbättra möjligheterna till tillfrisknande.  

MHFA (Mental Health First Aid) genomförs på uppdrag av Socialstyrelsen och NASP, Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention av psykisk ohälsa. Utbildningen erbjuds med inriktningar mot vuxen, ungdom eller äldre.  

Kursen vänder sig till alla som vill lära sig mer om psykisk hälsa – allt från skolor och företag till föräldrar.  

Läs mer om utbildningen här


8

Systematiskt brandskydd- och arbetsmiljöarbete

Learnster

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Motsvarar 2 heldagar klassrumsundervisning

💰   Kostnad: 3 996 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 2 recensioner)


Utbildning med två viktiga fokusområden

Utbildningen är uppdelad i två delar: systematiskt brandskyddsarbete och systematiskt arbetsmiljöarbete. På kursen systematiskt brandskyddsarbete får du lära dig hur du på ett organiserat sätt har kartlägger och håller ordning på verksamhetens brandskydd. Ett väl fungerade brandskydd skyddar er verksamhet och fastigheten ni befinner er i. Kursen täcker de övergripande och mest centrala delarna i SBA, systematiskt brandskyddsarbete.  

Del två av kursen fokuserar på systematiskt arbetsmiljöarbete. Kursen ger dig grundläggande kunskaper och förståelse om hur du bör arbeta praktiskt med arbetsmiljö på din arbetsplats. SAM; , systematiskt arbetsmiljöarbete, är ett viktigt verktyg för att skapa trivsel och goda resultat på arbetsplatsen.

Läs mer om utbildningen här


9

BAS P/U Byggarbetsmiljösamordnare  - Grundkurs

SIFU

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 10 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7  (baseras på 50 recensioner)


Skapa en säker arbetsmiljö

Om du arbetar eller är på väg in i rollen som BAS är dokumenterad utbildning ett krav. Kursen ger dig både kunskap och färdighet att skapa en säker arbetsmiljö och du bli väl insatt i både lagstiftningen och gällande bestämmelser. Kursen vänder sig både till dig som är BAS-P, det vill säga samordnar arbetsmiljöfrågor i projekterings- och planeringsskedet, och dig som är BAS-U, med fokus på utförandeskedet. Utbildaren följer Arbetsmiljöverkets rekommendationer på utbildningsupplägg. 

Läs mer om utbildningen här


10

Skyddsombud i praktiken

Nordic Work Health

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 3 390 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 6 recensioner)


Axla rollen som skyddsombud i praktiken

Här får du lära dig hur du ska axla rollen som skyddsombud i praktiken. Utbildningen går igenom vad rollen som skyddsombud innebär och hur du blir mer effektiv i ditt arbetsmiljöarbete. Du får en introduktion till OSA, organisatorisk och social arbetsmiljö, och hantering av kränkande särbehandling på jobbet. Du får även lära dig mer om arbetsmiljölagstiftningen, samverkan, skyldigheter och rättigheter.  

Utbildningen har tagits fram av arbetsmiljöspecialister med egen erfarenhet av rollen som skyddsombud. Kursen passar alla skyddsombud, både nybörjare som erfarna.  

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin arbetsmiljö och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-10-01 till 2023-09-30. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.   

Letar du efter andra arbetsmiljöutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 400 utbildningar inom arbetsmiljö på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök arbetsmiljöutbildningar

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning! (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning!

Annonser