Kan vem som helst söka MBA? - Forum

2014-05-08 13:26   Per

Hej! Kan vem som helst söka MBA? / per


RE: Kan vem som helst söka MBA?
2014-05-08 13:27   Lina Johnsson

Hej Per,

Ja, vem som helst kan söka en MBA, så länge du uppfyller kraven för behörighet. Det som krävs är att du ska ha grundutbildning från högre studier och yrkeserfarenhet. Däremot kräver an ansökan lite mer, då brukar det krävas referenser, resultat från TOEFL-test och det är vanligt att du ska genomföra ett antal uppgifter som ska bifogas ansökan.

Behöver du bli bättre på engelska inför ditt TOEFL-test? Här finns utbildningar i engelska för dig!

Däremot är det inte vem som helst som kommer in. MBA-utbildningarna har ett begränsat antal platser och skolorna är mycket noggranna i sitt urval av kursdeltagare. Dels för att det är viktigt att kursdeltagarna ska kunna tillgodogöra sig kunskaperna och kunna tillämpa den i arbetslivet, men också för att utbildningen även bygger på att kursdeltagarna ska lära av varandra och bygga upp värdefulla nätverk som de kan använda i resten av sitt yrkesverksamma liv.

Om du känner att du vill läsa lite mer om vad MBA är, och har fler saker du funderar över så har vi på utbildning.se en hel MBA-sektion med massor av information om MBA. MBA-sektionen hittar du här.

Se samtliga MBA-utbildningar

Vänliga hälsningar,
Lina, utbildning.se


Utbildningskategorier som matchar tråden
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨