Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Test: Lider du av utmattningssyndrom?

Har du varit utsatt för negativ stress under en längre period? Börjar du känna av kroppsliga och psykiska symptom på utmattning? Då kan du lida av utmattningssyndrom, eller utbrändhet.

Utmattningssyndrom är en diagnos som ställs av en läkare och kan leda till sjukskrivning. Om du är utsatt för allvarlig stress på jobbet kan du även prata med din arbetsgivare om vilket stöd du kan få.

Testet nedan består av 20 påståenden, besvara frågorna med "stämmer" respektive "stämmer inte" beroende på om du upplevt ovanstående symptom. Gör vårt test för att se om du ligger i riskzonen.

Senast uppdaterad: 16 jun 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-06-13

Ta utmattningen på allvar – 10 tecken på utbrändhet

"Plötsligt small det bara till!" Många som drabbas av utbrändhet upplever att det kommit som en överraskning, men i själva verket signalerar kroppen alltid faran innan.  Är du uppmärksam på signalerna har du alla chanser att bromsa utvecklingen. Här är listan över 10 tecken på utbrändhet vi lätt missar.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-06-15

Psykisk ohälsa & Rehabilitering

Psykisk ohälsa är ett brett begrepp som kan innefatta flera symtom som stress, depression, ångest, utmattningssyndrom och nedstämdhet. Det kan vara arbetsrelaterat eller inte, men oavsett så påverkar det arbetssituationen för den som är drabbad. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-06-16

Stresstest

Stress är en reaktion på saker som sker i ditt liv just nu. Forskning tyder på att det finns händelser som ökar pressen på oss och som höjer vår stressnivå. Testa dina kunskaper om stress. Mer kunskaper om stress göra att du kan undvika situationer där det finns ökad risk att känna sig stressad.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!