Visa utbildning.se som: Mobil

DISC-analys och effektiv kommunikation

SkillEd
Kort om utbildningen
2 dagar
8 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-02-03 09:00 - Stockholm
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
8 900 SEK
2021-02-03
DISC-analys och effektiv kommunikation

Kursbeskrivning

DISC-analys och effektiv kommunikation

Upplever du att det ofta blir missförstånd och konflikter på arbetsplatsen? Vill du att dina medarbetare ska blir ett effektivare team som känner arbetsglädje och uppnår era gemensamma mål? Vill du bli säkrare i ditt ledarskapoch kommunicera effektivare? Då är denna utbildning för dig! Genom ökad självkännedom om ditt eget och andras beteenden, får du konkreta redskap för att kunna kommunicera effektivare, få teamet att dra åt samma håll och därtill öka arbetsglädjen. Det är ju som bekant så att du inte alltid kan ändra på andra, men du kan ändra ditt förhållningssätt till andra och därmed undvika missförstånd och onödiga konflikter. 

Med hjälp av redskapet Extended DISC, som är ett beteende- och kommunikationsverktyg, får du en profil för dina beteenden som ledare och kommunikatör. Röd, gul, blå eller grön? Vi har alla delar i oss och de är bara hjälpmedel för att skapa ökad självkännedom. Under två heldagar får du därför djup medvetenhet om dina egna och andras beteenden, behov och triggers samt värdefulla redskap för att hantera dem.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som: 

  • Vill ha ökad självkännedom
  • Vill bli stärkt i sitt ledarskap
  • Vill bli effektivare i sin kommunikation
  • Vill stärka samarbete och kommunikation i gruppen
  • Leder andra
  • Stödjer dem som leder andra
  • Är nyfiken på personlighetsmönster och beteenden
  • Vill förstå hur du kan tala med andra för att undvika missförstånd och konflikter

Kursinnehåll

Följande är exempel på det som ingår i utbildningen:

 • Ditt naturliga beteendemönster
 • Identifiera och förstå andra beteenden
 • Hur våra beteenden påverkar varandra
 • Värdet av olikheter
 • Att förstå och hantera olikheter
 • Utveckla strategier för förbättrat samarbete
 • Att situationsanpassa ditt beteende för effektiv kommunikation
 • Gå från önskat beteende till situationsanpassat beteende
 • Självkännedom om beteenden, behov och drivkrafter
 • Fallgropar och allergier
 • Verktyg för att hantera motstånd

Upplägg

Cirka 2 veckor före utbildningen får deltagaren ett mejl med en länk som leder till ett frågeformulär (DISC-analys) med instruktion. Deltagaren besvarar frågorna.  DISC-analysen ges tillsammans med personlig återkoppling vid utbildningstillfället.

Utbildningen ges sedan på två heldagar 9.00–16.30. Kortare teoripass varvas med olika upplevelsebaserade övningar som ger förståelse av beteenden och effektiv kommunikation. Med hjälp av adekvata samtalssituationer,  film och egenproducerade kortlekar får du praktiskt öva dig för att utveckla din egen förmåga att förstå andras beteenden och utifrån det situationsanpassa din kommunikation. Du får även strategier för att hantera motstånd och konflikter. Dessutom kan du genom ökad självkännedom utveckla ett tryggare ledarskap. Vuxna lär lättare när det är skoj och en hel del övningar inbjuder till såväl insikter som skratt.

Tid & plats

Stockholm 

09:00 - 16:30 

Kursledare

Patrik Olsson är certifierad i Extended DISC och diplomerad samtalscoach.

Patrik har även arbetat som lärare och utbildningsledare i 13 år, han är en meriterad förstelärare och har en förmåga att föra lärandet orubbligt framåt för varje individ. Patrik har under många år fortbildat lärare och genomfört lektionsobservationer i syfte att utveckla undervisningen.  

Katja Wennerfors är certifierad i Extended DISC och legitimerad lärare med gedigen erfarenhet av ledarskapssutbildningar och förändring. Katja utbildar bland annat medarbetare på myndigheter och kommuner  inom förändring, självledarskap, kris- och konflikthantering. Som trygg och säker pedagog- och processledare ger hon varje deltagare konkret och utvecklande feedback för ett hållbart lärande.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om DISC-analys och effektiv kommunikation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SkillEd

SkillEd

Vår verksamhet

Att ha rätt kompetens på rätt plats är avgörande för alla företag, organisationer och myndigheter för att nå framgång. SkillEd är en nytänkande kompetenspartner som erbjuder såväl öppna kurser som skräddarsydda utbildningar. Med gediget pedagogiskt kunnande och målgruppsanpassning av kurser och utbildningar...


Läs mer om SkillEd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SkillEd

Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen DISC-analys och effektiv kommunikation från SkillEd , fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera DISC-analys och effektiv kommunikation!
Mer inom området

Liknande utbildningar