Visa utbildning.se som: Mobil

Grundläggande miljöledning, enligt ISO 14001

Ramboll
Kort om utbildningen
1 dag
6 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-03 09:00 - Distans
Distans
Kommande starter
Distans
6 800 SEK
2020-11-03
Grundläggande miljöledning enligt ISO 14001

Kursbeskrivning

Grundläggande miljöledning enligt ISO 14001:2015, 2 dagar

Vi ger dig kunskap om hur du med hjälp av ISO 14001:2015 kan strukturera och systematisera ert miljöarbetet. Kursen innehåller också en övergripande genomgång i miljölagstiftning.

Kursen ger dig

Kursen ger kunskap om dagens miljöproblem och möjligheter och hur man med hjälp av miljöledningssystemet ISO 14001:2015 kan strukturera och systematisera miljöarbetet. Kursen innehåller också en övergripande genomgång i miljölagstiftning.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till nya miljöansvariga/miljösamordnare som behöver grundläggande kunskap om miljöledning. Kursen riktar sig också till befintliga personer som arbetar med miljöfrågor som vill fräscha upp sina kunskaper i ämnet.

Ur kursens innehåll

 • Introduktion om miljöledning
 • Allmänna miljöprinciper
 • Miljöfrågor igår, idag och i framtiden
 • Miljökrav
 • Skapa bra förutsättningar för införandet av ISO 14001
 • Den röda tråden i ett ledningssystem
 • Kraven i ISO 14001
 • Nya ISO 14001:2015 – likheter och skillnader
 • Certifieringsförfarandet
 • Rollen som miljöansvarig

Denna kurs kan kombineras med vår kurs Internrevision av ledningssystem, 3 dagar, och tillsammans utgör de vår MIS-godkända kurs för miljörevisorer.

MIS

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker via Teams, GoToWebinar eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

                                                  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Erbjudande för nya kunder!

Erbjudande: Gå 2 för 1 

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Investering

Kursavgift

6.800 kr (exkl. moms).

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

Beställningsvilkor

 • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
 • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande miljöledning, enligt ISO 14001, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 61 recensioner.

Fredrik Persson, ebm-papst AB
(4)
Bra grundläggande utbildning med några aktivt tänkande moment. Kursledaren mycket kunnig inom området samt kunde visa och ge praktiska exempel.
My Engdahl, Thage i Skåne AB
(5)
Mycket bra, föreläsaren var väldigt kunnig inom miljöområdet generellt sett samt väldigt insatt i standarden. Kul att vi fick göra mycket övningsuppgifter samt att vi fick lov att ta case från våra egna verksamheter. Fick med mig mycket värdefull information tillbaka.
Husqvarna Group AB
(4)
Kursen var bra och intressant, saknade lite mer inriktning mot ISO.

Ramboll

Ramboll

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildning och...


Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Ramboll

Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grundläggande miljöledning, enligt ISO 14001 från Ramboll, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 649 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar