Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Professionellt styrelsearbete

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Kort om utbildningen
3 dagar
31 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Beskrivning av: Professionellt styrelsearbete

Styrelseutbildning för dig som är styrelseledamot eller som aspirerar att bli styrelseledamot

Högberga Gård, LidingöUnder tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten. Kursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag, men också till dig som är ägare och ledning i ägarledda företag, ledningsgrupper, forskare med kommersialisering i sikte. Även företagets ”unga talanger” kan ha stort utbyte av kursen. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Kursen var utan konkurrens den bästa jag någonsin gått
/Arne Weinz, ordförande GoExcellent Group och författare till ”Den snabbaste vägen”

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Kerstin Hessius, Sven Hagströmer, Pia Anderberg, Birgitta Stymne Göransson, Ramsay Brufer m.fl.

Kursinnehåll

Vi går igenom: 

  • Bolagsorgan, strategier, affärsplan, budget, tillväxt, fusioner
  • Ekonomiska begrepp, styrelsens arbete och sammansättning
  • Vd:s roll, VD-rekrytering, VD-utvärdering, riskkapital
  • Lagar, regelverk, etik, Corporate Social Responsibility
  • Ägardirektiv, bolagsvärden, börsnotering, styrelseutvärdering, koden för bolagsstyrning
  • Provskrivning, avslutning, diplomering

Målgrupp

Kursen Professionellt styrelsearbete vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Kursen vänder sig även till dig som är ägare och ledning i ägarledda företag, ledningsgrupper, forskare med kommersialisering i sikte och även företagets ”unga talanger” kan ha stort utbyte av att gå kursen.

Några omdömen från tidigare deltagare

”Jag tycker att utbildningen har varit MYCKET bra. Allt från agendan och dess sammansättning, föreläsare till arrangemanget runt omkring.”

”Det var så givande, informativt och roligt. Väldigt härliga människor. Jag måste gå en till kurs känner jag!”

”Tack för en mycket konstruktiv och givande utbildning”

Mat & logi

Kursmaterial, lunch och middag är inkluderat i priset.

Kursledare

carl

Carl Svernlöv, advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala Universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.

peter

Peter Malmqvist, en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Marie-Louise Kjellström

Marie-Louise Kjellström, partner och affärsområdeschef på Michaël Berglund Board Value. Marie-Louise är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB. Hon har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Försäljningsdirektör på SAS. Marie-Louise har också flerårig styrelseerfarenhet från  t ex Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.


Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Professionellt styrelsearbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Michaël Berglund - StyrelseutbildningarMichaël Berglund Board Value erbjuder diplomutbildningar för företagsledning, styrelseledamöter och styrelseordförande samt skräddarsydda styrelseutbildningar för bolag och organisationer. Vi har flera utbildningar med olika inriktning som bygger på en väl avvägd blandning fakta och praktikfall, inspirerande gästföreläsare och givande diskussioner. Tidigare kursdeltagare har...


Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Strandvägen 5B
11451 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Professionellt styrelsearbete!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar