Visa utbildning.se som: Mobil

Ekonomi för Sveriges Bolagsjurister

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar
Kort om utbildningen
2 dagar
9 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Distans, Rikstäckande, Stockholm

Kursbeskrivning

Ekonomi för Sveriges Bolagsjurister

När du arbetar som bolagsjurist utsätts du dagligen för ekonomiska begrepp i olika sammanhang och ofta med olika samband. Det är inte alltid helt lätt att vara bekväm i dessa sammanhang. Kanske vill du hitta nycklarna till att göra din röst hörd och göra dina argument rättvisa, för din egen och företagets skull.

Du är inte ensam om upplevelsen. Ekonomi, med sitt egna fikonspråk och sin ofta säregna grammatik, kan vara otillgängligt för jurister, ingenjörer, beteendevetare, medicinare – ja för många professioner i ett företag.

För att hjälpa dig som bolagsjurist har Michaël Berglund AB och Bild&Runsten AB, i samarbete med Sveriges Bolagsjurister, tagit fram denna skräddarsydda ekonomiutbildning.

Vårt erbjudande skiljer sig från andra ekonomiutbildningar för icke-ekonomer. För det första, innehållet är skräddarsytt för dig som är bolagsjurist. Före utbildningen kommer vi att kontakta dig för att höra vilka frågor som du vill diskutera. För det andra, baserat på dina svar kommer vi att skapa praktikfall från ditt och de andra deltagande företagens årsredovisningar, pressmeddelanden, kapitalmarknadsdagar etc. (utan att du för den skull ska känna att du måste kunna svara för hur ditt företag gör och varför). För det tredje, vår utbildning håller högsta internationella klass. Bild&Runsten har tilldelats fler priser för sin pedagogik och sitt innehåll än någon annan tänkbar utbildningsleverantör på detta område.

Välkommen till denna skräddarsydda utbildning i ekonomi för Sverige Bolagsjurister.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Nedan följer en provkarta på teman som vi sannolikt kommer att diskutera under utbildningen. Det slutliga innehållet skapas i dialog med deltagarna före utbildningen:

  • Vad betyder begrepp som inbetalning, inkomst, intäkt, utbetalning, utgift och kostnad för en fackekonom? Hur är de kopplade till underliggande avtal?
  • Vad innebär det att kostnadsföra respektive aktivera satsningar? Hur påverkar valet av metod mitt företags kassaflöde, resultat- och balansräkning?
  • Vilken roll spelar våra avskrivningar för kassaflöde, resultat- och balansräkning?
  • Vad menar ekonomen med rörelsekapital och hur kan det minskas genom tidigare betalningar från våra kunder? Vilka möjligheter har vi att få till avtal med kunderna om kortare betalningstid (ofta benämnt DSO på ekonomens svengelska)? Om vi lyckas, vilka blir konsekvenserna för vårt kassaflöde och resultat?
  • Vilken soliditet borde vårt företag ha och vilken roll spelar lånevillkoren (”covenants”)?
  • Vad betyder begreppen ”enterprise value” och ”equity value” när de används i samband med företagsvärdering? Och vilket av dem är ett betrakta som skuldfritt, för en bolagsjurist respektive en bankir?

Investering

Kursavgift: 9200 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och medlemskapp i Michaël Berglund Board Network

Kursledare

Magnus Bild, medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

Plats

Strandvägen 5b

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomi för Sveriges Bolagsjurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Michaël Berglund - StyrelseutbildningarMichaël Berglund Board Value erbjuder diplomutbildningar för företagsledning, styrelseledamöter och styrelseordförande samt skräddarsydda styrelseutbildningar för bolag och organisationer. Vi har flera utbildningar med olika inriktning som bygger på en väl avvägd blandning fakta och praktikfall, inspirerande gästföreläsare och givande diskussioner. Tidigare kursdeltagare har...


Läs mer om Michaël Berglund - Styrelseutbildningar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Michaël Berglund - Styrelseutbildningar

Strandvägen 5B
11451 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ekonomi för Sveriges Bolagsjurister!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ekonomi för Sveriges Bolagsjurister från Michaël Berglund - Styrelseutbildningar, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar