Sustainable Business - People Planet, Profit

Längd
3 dagar
Pris
29 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
3 dagar
Pris
29 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 29 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Sustainable Business – People, Planet, Profit är en utbildning inom strategi och hållbarhet för proaktiv affärsutveckling. I en värld där förändring är den enda konstanten, är förmågan att kombinera strategier med en djup förståelse för hållbarhet avgörande. Denna kurs erbjuder en unik möjlighet att inte bara utforska, utan också applicera proaktiva strategier inom hållbar affärsutveckling, genom att använda exempel och utmaningar från din egen verksamhet.

På Sustainable Business  jobbar vi i gränssnittet mellan affärsstrategi och hållbarhet, och hjälper dig att forma framtidens proaktiva affärsmodeller som ser hållbarhet som en möjlighet snarare än en begränsning. Hela kursen är rik på interaktivitet och praktiskt lärande. Vi inkluderar deltagande och gästföreläsningar från erfarna experter och chefer inom hållbarhetsområdet, vilket ger dig direkt inblick i branschinsikter och framgångsrika exempel.

Välkommen till en resa av insikt, utveckling och transformation där du inte bara förvärvar kunskap, utan även omsätter den i praktiken för att skapa verklig och positiv förändring.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 oktober, 2024

  • Öppen utbildning
  • Lund

Innehåll

Kursen omfattar 4 dagar innehållande:

Dag 1: Simulering: Förståelse för hållbarhetspåverkan på affärer

Vi startar med en simulering som ger dig insikt i hur olika hållbarhetsfaktorer kan påverka och omforma en organisation. I egenskap av ledning för en organisation sätter vi mål på kort och lång sikt som vi sedan har att leverera på.

Genom interaktiva övningar och diskussioner utforskar vi hur kritiska beslut kan leda till långsiktigt framgångsrika resultat. Vi går igenom grundläggande principer för hållbarhet och dess integrering i affärsstrategi.

Denna dag ger dig en stadig grund för att utforska djupare aspekter av hållbarhet under resten av programmet.

Dag 2: Hållbarhet och värdeskapande genom stakeholder-ansats

Andra dagen kommer vi att utforska hur hållbarhetsbeslut påverkas av individer, konsumenter, NGO:er och lagstiftning. Du lär dig skapa värde genom hållbarhetsfokuserade värdemodeller. Vi analyserar fördelar gentemot kostnader och konkurrens, och tillämpar koncept på verkliga scenarier från din organisation för att forma strategier som gynnar både intressenter och affärsresultat.

Dag 3: Affärsutveckling för hållbarhet och konkurrensfördelar

Vi fokuserar på förståelsen kring hur hållbara affärsmodeller påverkar och skapar konkurrensfördelar. Vi analyserar hur produkter och tjänster kan generera konkurrensfördelar utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Genom att se närmre på förändring utforskar vi innovation och värdeskapandets potential. Dagen innehåller praktiska exempel och övningar för att driva affärsutveckling med hållbarhet i fokus.

Dag 4: Interaktiv hållbarhetskonferens med erfarna chefer

Sista dagen får du möjlighet att ställa direkta frågor till chefer och experter inom hållbarhetsområdet. Denna interaktiva session ger dig chans att utforska branschinsikter, diskutera utmaningar och lära dig av verkliga erfarenheter. Vi belyser framgångsrika fallstudier och delar praktiska insikter om att navigera genom dagens komplexa hållbarhetslandskap. Dagen är uppbyggd som ett konferensformat, vilket ger dig möjlighet att nätverka och få svar på dina brännande frågor från de som har gått före i hållbarhetsresan.

Föreläsare

Magnus Johansson och Ola Mattisson

Magnus Johansson
Universitetslektor
Ekonomihögskolan vid Lunds universitet
Lärare och forskare inom strategi, värdeskapande och hållbarhet på Ekonomihögskolan i Lund. Magnus har även en bakgrund som analytiker inom telecom och bilbranschen.

Ola Mattisson
Universitetslektor
Ekonomihögskolan vid Lunds universitet
Lärare och forskare i strategi och verksamhetsstyrning på Ekonomihögskolan i Lund. Ola är bland annat verksam i programteamet för Leading Impact – Executive Management & Leadership Program och EFL:s Styrelseprogram.

Tid & plats

Kursstart: 15 oktober 2024

Plats: Lund

Sustainable Business omfattar 4 dagar: 

  • Dag 1: 15 oktober
  • Dag 2: 16 oktober
  • Dag 3: 5 november
  • Dag 4: 20 november

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sustainable Business - People Planet, Profit, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights