Entreprenadjuridik Fördjupning

JA kompetens AB, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Längd
1 dag
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06
Från 5 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kursen Entreprenadjuridik II är en fortsättningskurs till Entreprenadjuridik I och syftar till att optimera det ekonomiska utfallet i dina projekt. Lär dig identifiera risker i de olika entreprenadskedena och ta del av praktiska tips för att förebygga tvister.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Arbetsledare, platschefer, projektledare, produktionschefer eller motsvarande.

Utbildningens innehåll

  • Praktiskt avtalsrätt
  • Genomgång av viktiga begrepp och upphandling-, entreprenad- och ersättningsformer
  • Fördjupad genomgång av de viktigaste bestämmelserna i AB 04 och ABT 06 samt underentreprenörsavtalen AB-U 07 och ABT-U 07.

Kursen är uppbyggd utifrån ett verklighetsinspirerat förfrågningsunderlag för ett större entreprenadprojekt. Kursen behandlar allt från kalkylskedet, projektets genomförande, till garantitiden. Praktiska övningsexempel varvas med teoretiska inslag och kursdeltagarna får möjlighet att i grupp diskutera och ta ställning till ett antal frågor hämtade från verkligheten.

Stor vikt läggs på beställarens och entreprenörens rättigheter och skyldigheter rörande bl.a. ÄTA-arbete, produktionsstörningar, avisering, mm. Med det fiktiva entreprenadprojektet som utgångspunkt redogörs för innehållet i standardavtalen och samspelet mellan de olika kontraktshandlingarna och andra tillkommande handlingar.

Kursmål

Kursen syftar till att optimera det ekonomiska utfallet i dina projekt. Genom fördjupad kunskap om standardavtalen lär du dig identifiera risker och fallgropar i de olika entreprenadskedena. Du får även praktiska tips för att förebygga tvister.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridik Fördjupning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights