Elsäkerhetsledare maskin (BEELAKMASK)

JA kompetens AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Behöver du utöka dina kunskaper inom elsäkerhet för att kunna arbeta som elsäkerhetsledare för maskiner? Under denna kurs lär du dig om hur olika arbetsmaskiner får användas i Trafikverkets anläggningar.

Målgrupp

Den som ska tjänstgöra som elsäkerhetsledare för maskiner.

Utbildningens innehåll

  • Introduktion/avslutning
  • Returströmskretsen i kontaktledningssystemet
  • TDOK 2015:0234
  • TDOK 2014:0415
  • ELSÄK-FS 2006:1
  • Tillämpningsövning
  • Kunskapskontroll

Kursmål

Kursens mål är att ge deltagarna trygghet att kunna agera som elsäkerhetsledare för banarbete. Kursdeltagaren skall efter utbildningen ha kunskaper, färdigheter och kompetenser för att elrisker samt åtgärda dessa. Kunna ge instruktioner för hur arbetet ska genomföras, bedöma om arbetet ska avbrytas/inte inledas ur elsäkerhets synpunkt samt ha kännedom om spåret som en del i det elektriska systemet för tågdriften.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Elsäkerhetsledare maskin (BEELAKMASK), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights