Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Maskinsäkerhet med Riskbedömning

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik
Kort om utbildningen
Flexibelt
1 800 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Maskinsäkerhet och Riskbedömning är en kurs som förklarar strukturerna bakom Maskindirektivet och hur arbete med att skapa säkra och CE märkta maskiner går till.

Deltagaren lär sig om harmoniserade standarder, hur man söker och finner passande standarder, samt hur man kan utföra och dokumentera en riskbedömning enligt kraven i AFS 2008:3.

Målet med kursen är att kursdeltagarna skall få kunskap kring när, varför och hur man gör en riskbedömning för en maskin enligt AFS 2008:3.

I detta ingår övergripande kännedom om europeisk produktlagstiftning, CE-märkning, harmoniserande standarder och vad som krävs innan en maskin eller delvis fullbordad maskin får släppas ut på marknaden eller tas i drift.

Fokus ligger på att skapa ett arbetssätt för att jobba med riskbedömning i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om maskiner, AFS 2008:3, som verkställer maskindirektivet i Sverige.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp för denna kurs är alla som jobbar med någon form av maskinutveckling eller maskinbyggnad; i första hand konstruktörer och systemingenjörer men även andra såsom exempelvis säljare, inköpare, kvalitetstekniker och arbetsledning.

Kursinnehåll

  • Europeisk produktlagstiftning och CE-märkning
  • Arbetsmiljöverkets föreskrifter om maskiner, AFS 2008:3
  • Arbetssätt för riskbedömning enligt SS-EN ISO 12100:2010
  • Dokumentation av riskbedömning

Upplägg

Kursen består av föreläsningar och instuderingsuppgifter

Tid & plats

Kursen kan läsas kundförlagd eller via Web

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhet med Riskbedömning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik

1987 grundades ITH med syftet att på alla nivåer öka kunskapen om hydrauliska system i alla dess tillämpningar. ITH står för Institutionen för teknisk hydraulik och precis som vårt namn antyder så är hydralik vår expertis och det är vi excellerar. Vi har...


Läs mer om ITH - Institutet för tillämpad hydraulik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

ITH - Institutet för tillämpad hydraulik

Sörbyvägen 1
89161 Örnsköldsvik

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar